OPIS PROIZVODA MAGIC BOX 

Magicbox je revolucionarni spoj vitrine za izložbe i fascinatnog praktičnog iskustva dodira rukom. Specijalni transparentni ekran sa ugrađenim slojem koji osetljiv na dodir, za pregled digitalnih sadržaja koji posetioci mogu da prelistavaju, dok u isto vreme imaju potpun uvid u original koji se nalazi iza stakla. Štampane publikacije su do sada bile ograničene na posmatranje na lokalnom širokom displeju, a od sada će biti u potpunosti opipljive i na dohvat ruke publike, a izloženi predmeti se mogu kombinovati sa video zapisima i 3D animacijama poboljšavajući time razumevanje njihove funkcionalnosti i istorije. MagicBox omogućava pulsirajuće prozore u svetu čuda, obogaćujući izložbe ne samo sa više informacija, već pruža i nezaboravno iskustvo posete.
Tehničke karakteristike:
MagicBox se sastoji iz sledećih delova:
Osvetljena izložbena vitirina
Providni ekran, uključuje i Medijsku ploču
Infracrveni okvir, reaguje na pokret
Aplikativni softver za predstavljanje medijskog materijala na transparentnom ekranu
Providni ekran, infracrveni ram i slojevi od 4mm stakla, služe kao sigurnosno staklo od bilo kakvih fizičkih oštećenja. Ekran i infracrveni ram su povezani sa kompjuterom i rade sa aplikativnim softverom.
Kompjuter i Medijska ploča omogućuju da se audio uređaj postavi u postolje vitrine.

Nevidljivi infracrveni okvir detektuje pokrete korisnika. 4mm slojevito sigurnosno staklo štiti izložbeni predmet. Specijalan transparentni ekran prikazuje digitalni sadržaj. Presek kabineta sa MagicBox tehnologijom. Može se videti sklop infracrvenog okvira, zaštitnog stakla i ekrana.
Ekran pokazuje samo informacije koje su u boji, a bele oblasti ostavlja prozirnе, zato što bela boja obezbeđuje osvetljenje vitrine. Osvetljenje sa belom bojom daje bolju pozadinu za jasniji prikaz slike. Ako je osvetljenje slabo, kontrast slike će biti lošija.

   

 

 

 

 

 

Poređenje sa jakim osvetljenjem i velikim kontrastom i slabo osvetljenje sa niskim kontrastom.

Kako urediti i održati osnovne funkcije MagicBox-a

Sistem datoteka

Primena prikaza sadržaja na MagicBox je  veoma jednostavna. Magic Box softver radi preko aplikacije za upravljanje sadržajem, što znači da može da prikazuje knjige, novine, fotografije i video zapise koji su sačuvani  u sistemu računara. Da bi ste podesili prikazani sadržaj. Potrebno je samo da podesite sadržaj u fajl sistemu. Najlakši način da to uradite je preko spoljnog računara, a zatim prenesete datoteku preko USB na MagicBox računar. Kada kliknete na MagicBox.exe aplikaciju, novi sadržaj će se automatski prikazivati.

Podržani formati

Za knjige, novine i fotografije podržava: TIFF, JPG i PNG.Takođe možete da koristite i JP2 fajlove, a MagicBox aplikacija će ih automatski konvertovati u JPG (kod prvog puta primetićete da će trebati malo dodatnog vremena za obradu). Kod malih fajlova kao što su knjige i novine automatski će biti generisane i sačuvane u poddirektorijum od strane MagicBox aplikacije.
Što se tiče video snimaka podržani su sledeći formati: AVI,WMV, MP4. Kao što koristimo VLC Player za puštanje video materijala na MagicBox takođe možemo proširiti spektar datoteka podrške drugim formatima.
Preuzmize PDF brošuru o ovom uređaju.