Document Archive Writer i9600

Kodakova serija i9600 arhivskih pisača pomoći će vam da zaštitite vaša vredna dokumenta od uništenja ili gubitka.

Kada vam je potrebno da pouzdano sačuvate i snimite potvrdu vaše elektronske transakcije, koja će biti prihvaćena u sudskom sporu ili koja mora zadovoljiti revizorske uslove, onda će vam i9600 omogućiti da ta informacija uvek bude tu, na sigurnom. Rekonstrukcija snimljenih zapisa nekada može da bude opasan posao. Čak i kod strogo kontrolisanih operacija, back-up trake mogu da zavaraju. Ono što savremene informacione tehnologije donose je uvek prisutna velika bojazan od gubitka važnih podataka. Baze podataka sa definisanim metapodacima i razni slojevi elektronskih zapisa imaju u praksi prilično ograničen rok. Migracija je skupa i ne garantuje se da neće doći do greške.

 Razvijanje menadžmenta snimljenih zapisa i njihovo korišćenje

Možete izbeći veliki deo troškova i rizika arhiviranjem samo onih digitalnih dokumenata koji čine referentna arhivska dokumenta ili samo kritična poslovna dokumenta. Bazirano na tehnologiji koju je razvio Kodak, referentne digitalne arhivske kopije možete snimiti u analognom formatu, na arhivskim medijima koji su precizno podržani ISO standardima, ali isto tako i standardima Republike Srbije. Sve informacije koje su sastavni deo vašeg dokumenta biće zabeležene i snimljene u svom originalnom kontekstu.

 

Usmerite svoju referentnu arhivu na autopilot

Pisači serije i9600 su idealni način arhiviranja zapisa i dokumenata. Oni prihvataju digitalne datoteke, organizovane pomoću vašeg menadžmenta snimljenih atributa za upravljanje zapisima, kao što je klasifikaciona šema dokumenata, datum ili možda raspored uništenja dokumenata. Kreirajte njihove kopije na referentnim arhivskim Kodak medijima. Opisni indeksni podaci omogućiće vam reviziju puta i pomoći u kreiranju vašeg repozitorijuma referentne arhive digitalnim pristupom putem host aplikacije.Informacije na mikrofilmu snimljene pisačima serije i9600 se mogu automatski pretraživati i digitalizovati, za pristup informacijama putem mreže, kako bi se obezbedila kratkoročna provera i dugotrajno čuvanje podataka, bez opterećenja i korišćenja vaših servera.

Svi detalji o Document Archive Writer-u Kodak i9600

snimanje digitalnih dokumenata na 16 mm srebrohalogenidni mikrofilm

REFERENTNA ARHIVA I SNIMANJE POSLOVNOG PROCESA PODSISTEMA

1. Organizacija rada

Digitalne datoteke distribuirane preko više odeljenja i fizičkih izvora, uključujući i online servere, skenere, džuboksove i uskladištene medije koji su ofline, mogu biti poslati u referentnu arhivu. Softver za upravljanje eksportom ugrađen u poslovne aplikacije, selektuju i grupišu zapise u logičke liste u grupne poddirektorijume za eksport. Osim toga, moguće je uključiti i identifikaciona dokumenta za olakšavanje dodatnih ažuriranja baze podataka.

4. Arhiva na mikrofilmu

Standardizovani mediji obezbeđuju siguran i kompaktan prostor za skladištenje podataka u čitljivom formatu na storage sistemima ili izvan njih. Snimljeni podaci na mikrofilmu se lako digitalizuju i brzo nazad prosleđuju na zahtev klijenata. 

2. Transfer dokumenata u pisač

Softverska aplikacija pisača i9600 prihvata dolazne fajlove, automatski izvršava sve potrebne konverzije formata pre nego što se podaci prenesu u sam ulaz pisača i započne snimanje.

3. Funkcije pisača

Pisač kao finalni proizvod daje analogne kopije zapisa na 16mm mikrofilmu i generiše ASCII tekstualni fajl sa indeksima koji sadrži povezane ID-ove dokumenata i novoformirane analogne medijske adrese. Jeftina izrada duplikata ovog medija na mikrofilmu može se generisati tokom renderovanja ili posle završenog procesa snimanja.

5. Baza podataka

Indeksi tekstualnih datoteka ASCII se mogu koristiti za popunjavanje baze podataka vaše samostalne referentne arhive na mikrofilmu ili da se spoje sa bazom podataka preduzeća. Bilo koja baza podataka može se pretraživati pomoću nekih od poznatih softverskih rešenja za prikaz rezultata pretrage koje će vam omogućiti pronalaženje i ponovnu distribuciju zapisa sa mikrofilma.

GDE SVE MOŽETE PRIMENITI MIKROFILMSKE ARHIVSKE PISAČE

 •  Evidencije transakcija
 •  Obaveze prema računima i potraživanjima
 •  Snimanje elektronske trgovine
 • Online sporazumi, dogovori i ugovori
 • Državni Arhivi
 • Evidencije o sprovođenju zakona
 • Dokumentacija o zemljištu
 • Sudska dokumenta
 • Naplata poreza sa prilozima
 • Predmeti hipoteka
 • Evidencije pacijenata
 • Brokerske transakcije
 • Finansijske usluge
 • Predmeti ljudskih resursa i penzija
 • Inspekcijski zapisnici
 • Beleške o istraživanjima i razvoju
 • Predmeti sudske medicine
 • Dnevne novine izdavačkih kuća

ODRŽAVANJE INFORMACIJA I PRETRAGA PODATAKA

Kada dopunite strategiju upravljanja digitalnim dokumentima pomoću Kodakovog arhivskog pisača lako ćete uočiti sve njegove prednosti. Sa ovim mikrofilmskim uređajem ne morate više brinuti da se sadržaji metapodataka pravilno uklapaju da bi se formirao digitalni e-zapis. Umesto da izvlačite nestabilne komponente distribuirane na serverima i aplikacijama, jednostavno učitavate medije sa mikrofilma u skener za preuzimanje i predstavljate neoštećeni zapis koji je napravio Kodak i 9600 arhivski pisač. U ovom postupku nema nikakvog kompajliranja ili konverzije.

Celokupan zapis vaše referentne arhive na mikrofilmu je sačuvan netaknut, siguran od hakera i slučajnog brisanja. Nema potrebe za održavanjem redudantnih servera, medija i aplikacija, samo da bi obezbedili pristup kritičnim poslovnim dokumentima koje generišu vaši SCM, CRM, ERM, ERP i e-komerc sistemi. Možete da eliminišete trošak osvežavanja medija i migracije različitih formata. Umesto da potrošite između 500 i 8000 € po gigabajtu na godišnjem nivou, da bi zadržali podatke na serveru, nakon snimanja na mikrofilm, možete da dozvolite da podaci isteknu i rutinski se očiste. Korisnicima mikrofilma troškovi čuvanja podataka će biti znatno niži.

VAŠA KOMPLETNA STRATEGIJA MENADŽMENTA ZAPISIMA

Podsistemski softver za snimanje na digitalni arhivski Pisač i9600 nudi veoma automatizovan metod za prikazivanje arhivskih zapisa u arhivski format. Možete podesiti proces zasnovan na eksportu izabranih zapisa referentne arhive koji funkcioniše u pozadini. Dupliranje i čuvanje arhivskih zapisa je jednostavno, jeftino i sigurno. Kada korisnici žele da se upute na određene zapise, oni mogu da pretražuju bazu podataka preduzeća iz njihovih aplikacija. Zahtevi se prenose kroz vašu mrežu na vaš zahtev do radnih stanica koje su dostupne od Kodaka. Ovde ćemo uspeti da pronađemo zapis, digitalizovati ga, i vratiti nazad. Zapisi se mogu obrađivati serijski i automatski se formirati kao folderi. Digitalne slike se zatim mogu popravljati baš kao i sve druge digitalne datoteke. Mogu se distribuirati prema potrebama podnosioca zahteva, za slučaj da se traži kopija originala, faks, email ili se čuva na serveru slika koristeći trenutnu šemu kompresije.