Premium 4K monitor savršen za profesionalce

FlexScan EV3240X 31.5″ 4K LCD Monitor

Veliki EIZO ekran od 31,5 inča ima 4K rezoluciju za izuzetne detalje i jasnoću. Sa svojim elegantnim dizajnom bez okvira i USB Type-C vezom, EV3240X pruža moderan prikaz i omogućava efikasan rad modernim poslovnim profesionalcima.

📄 Preuzmite brošuru

Radite više i efikasnije uz 4K

Postavite četiri puta više informacija na radnu površinu

Monitor podržava 4K (3840 x 2160 piksela) rezoluciju, prikazujući četiri puta veću količinu informacija nego standardni Full HD (1920 x 1080 piksela) i više od dva puta veću količinu od WQHD (2560 x 1440 piksela) monitora. Sa 4K, možete istovremeno da prikažete više aplikacija na jednom ekranu od 31,5 inča, što značajno smanjuje potrebu za čestim pomeranjem ili menjanjem prozora.

Tekst, ikone i slike sa oštrim detaljima

Poseduje visoku gustinu piksela od 140 ppi, što je dvostruko veći broj koncentrisanih piksela u poređenju sa Full HD monitorom. Ovo omogućava da se i najmanji tekst i ikone prikazuju sa oštrim detaljima.

Povežite se i krenite sa radom

Veza sa jednim kablom pomoću USB Type-C

Monitor poseduje USB Type-C® konekciju koja vam omogućava da prikazujete video, reprodukujete audio, prenosite podatke, napajate povezane računare, pa čak i prenosite mrežni signal. Ova praktična višenamenska konekcija čini bržim i lakšim povezivanje laptopa kada se krećete između radnih stanica ili radite na daljinu.

Napajanje do 94 W

Isporuka snage od 94 W preko USB Type-C porta pouzdano puni laptop ili manje desktop računare. Ovo eliminiše potrebu za glomaznom jedinicom za napajanje, oslobađajući prostor u torbi i na stolu.

Stabilna mrežna veza

Iako mnogi moderni laptopi nisu opremljeni namenskim LAN portom, monitor ima jedan direktno ugrađen za stabilnu žičanu vezu. Povezivanje bilo kog laptopa preko USB Type-C omogućava pristup mreži preko monitora. Ovo vam omogućava da pouzdano i velikom brzinom obavljate konferencijske pozive ili prenos podataka na mreži.

EIZO MAC Address Clone Utility softver privremeno dodeljuje MAC adresu povezanog računara na monitor, dozvoljavajući mrežni pristup autentifikovanim uređajima i sprečavajući pristup mreži sa uređaja bez autentifikacije.

Direktno povežite periferne uređaje

Iako su mnogi moderni laptopi dizajnirani da budu tanji i prenosiviji, oni često imaju ograničene mogućnosti povezivanja perifernih uređaja. Povezivanje laptopa sa monitorom preko USB Type-C porta omogućava pristup čvorištu sa tri USB Type-A i jednim USB Type-C portom za jednostavno povezivanje spoljne tastature, miša ili veb kamere.

Recite zbogom umornim očima

Monitor je opremljen funkcijama koje pomažu korisnicima da se koncentrišu na posao tako što će im oči biti udobne tokom celog dana.

Minimalna osvetljenost od približno 1 cd/m2

U slabo osvetljenom radnom okruženju, monitor sa niskim podešavanjima osvetljenosti je udobniji za korišćenje. Sa svojim LED pozadinskim osvetljenjem, monitor je podesiv na približno 1 cd/m² što je manje od 1% od maksimuma.

Panel bez odsjaja

Panel bez odsjaja smanjuje zamor očiju tako što raspršuje reflektujuću svetlost koja bi inače otežala pregled ekrana sa različitih pozicija.

Automatska kontrola osvetljenosti

Da bi sprečio zamor očiju, senzor osvetljenja pod nazivom Auto EcoView detektuje promene u osvetljenosti okoline koje se dešavaju tokom dana i automatski podešava ekran na idealan nivo osvetljenosti.

Jasan pogled iz svih uglova

Monitor koristi IPS LCD panel sa LED pozadinskim osvetljenjem sa uglovima gledanja od 178° koji minimiziraju promenu boje i promene kontrasta kada se ekran gleda pod uglom. To znači da dve osobe koje sede za jednim računarom mogu da uživaju u odličnom prikazu sa svih strana.

Smanjite plavo svetlo za 80%

Štampanje dokumenata vezanih za posao postaje sve manje uobičajeno zbog povećanja broja kućnih kancelarija, rada na daljinu i strožih bezbednosnih mera. Režim papira smanjuje količinu plave svetlosti koju emituje monitor, pomažući da se spreči zamor očiju prilikom čitanja digitalnih dokumenata. Kada se koristi u kombinaciji sa funkcijom Auto EcoView zatamnjivanja, plavo svetlo se smanjuje za čak 80%.

Gledanje bez treperenja

Zbog načina na koji se kontroliše osvetljenost na LED pozadinskom osvetljenju, mali broj ljudi primećuje treperenje na svom ekranu što uzrokuje zamor očiju. Monitor koristi hibridno rešenje da reguliše osvetljenost i učini treperenje neprimetnim bez ikakvih nedostataka kao što je ugrožavanje stabilnosti boja – čak i pri niskim podešavanjima osvetljenosti.

Inteligentni softver za bolji rad

SCREEN INSTYLE

EIZO Screen InStyle je besplatni softver koji vam omogućava da lako upravljate podešavanjima monitora kao što su snaga, boja, osvetljenost i gama pomoću miša umesto dugmadi za kontrolu monitora.

Organizujte radnu površinu da biste povećali efikasnost rada

Funkcija Screen Layout omogućava vam da podelite radnu površinu i uredno rasporedite prozor svakog programa po ekranu kako biste pomogli da radite pametno i efikasno.

Ponesite svoja podešavanja sa sobom

Funkcija Color Briefcase omogućava vam da bez napora održavate svoje individualne postavke ekrana i ponesete ih sa sobom, čak i na različite monitore. Ovo je korisno u okruženjima sa zajedničkim radnim prostorima, pružajući povećanu udobnost i radnu efikasnost.

Atraktivan minimalistički dizajn

Monitor predstavlja EIZO minimalistički dizajn sledeće generacije koji se neprimetno uklapa u svako radno okruženje. Stalak je dizajniran sa otvorenom krivinom koja ostavlja vredan prostor na stolu otvoren ispred korisnika. Tanak zadnji deo ima konture za nenametljivo prisustvo. Monitor ima izuzetno tanke okvire koji karakterišu modernu FlexScan liniju za besprekorno iskustvo gledanja.

Integrisane karakteristike

Prekidači za kontrolu napajanja i podešavanja monitora su dizajnirani da udobno stanu na prednju masku na način koji ne kvari dizajn bez okvira. Pored toga, visokokvalitetni zvučnici od 2 W, koji tradicionalno zahtevaju višak fizičkog prostora za implementaciju, integrisani su direktno u kućište dok zadržavaju suptilan izgled.

Koordinacija boja

Kućište monitora je dostupno u beloj ili crnoj nijansi, a estetski ugodan dizajn monitora se proteže na postolje i kablove. Možete odabrati belu za kancelarije sa svetlom i nežnom atmosferom, a crnu za kancelarije sa elegantnom i opuštenom atmosferom

Oslobodite svoj radni prostor pomoću nosača za postolje

Nosač postolja usaglašen sa VESA-om omogućava vam da lako montirate klijentski terminal kao što je tanki klijent ili mini računar na poleđini monitora. Prostor koji je klijentski terminal ranije zauzimao sada je oslobođen tako da možete bolje da koristite radnu površinu. Čak i sa priključenim klijentskim terminalom možete slobodno podesiti postolje monitora.

Bolje radno iskustvo

Stilovi rada postaju raznovrsniji sa trendovima u kancelarijama otvorenog tipa, gde zaposleni nemaju fiksne radne zadatke i naizmenično koriste delove prostora, tj. prostorije gde učesnici povezuju sopstvene laptopove i rade na daljinu ili rade od kuće. Monitor nudi funkcije za poboljšanje produktivnosti u ovim okruženjima, kao i za udobnost i praktičnost.

Iskoristite svoje sastanke na najbolji način

Mogućnost Picture-by-Picture (PbyP) monitora pomaže da pojednostavite svoje prezentacije i uštedite dragoceno vreme za sastanke uklanjanjem potrebe za promenom izvora ulaza. Ova zgodna funkcija omogućava upoređivanje podataka sa kolegom rame uz rame, kao i deljenje informacija iz više izvora tokom prezentacija.

Svestrano postolje za optimalno pozicioniranje

Postolje ima širok opseg podešavanja, uključujući podešavanje visine, nagib, okretanje i rotaciju za portretni režim. Ovo vam omogućava da postavite monitor u savršenu poziciju, bilo da sedite ili stojite za stolom.

Povezivanje i fleksibilnost

Monitor je opremljen USB Type-C, DisplayPort i HDMI® video ulazima. Ovo je korisno u zajedničkim radnim prostorima gde je niz uređaja često povezan.

Pored priključka za slušalice, nasleđenog od prethodnih modela, opremljen je i audio izlazni terminal za povezivanje željenog pojačala.

Pozicioniranje koje štedi prostor

Laptop može udobno da stane ispod monitora sa postoljem postavljenim na maksimalnu visinu od 195 mm. Ovo vam omogućava da iskoristite prednosti kompaktne konfiguracije sa više ekrana bez zauzimanja dragocenog prostora na stolu.

Briga za životnu sredinu i vas

Postizanje održivog društva u kojem ne nanosimo štetu životnoj sredini niti rasipamo dragocene resurse je važna inicijativa za preduzeća i zajednice. Održivi monitori FlexScan serije su na čelu EIZO-ovih napora da doprinesu ovoj održivoj budućnosti.

EIZO proizvodi svoje proizvode u sopstvenim pogonima kako bi omogućio blisku kontrolu kvaliteta proizvodnje i osigurao da je svaki monitor napravljen da traje.

Izuzetna reprodukcija slike

Monitor konvertuje podatke iz 8-bitnog ulaznog signala i bira optimalne gradacije za glatko prikazivanje slike. Svaki monitor se pojedinačno kalibriše u fabrici pre isporuke za izuzetan kvalitet slike.

Integrisani pristup

EIZO dizajnira, proizvodi i vrši kontrolu kvaliteta na svim FlexScan monitorima u svojoj kompaniji. EIZO veruje da je održavanje kontrole nad svojim procesima od vitalnog značaja za kontinuiranu isporuku i pružanje inovativnih i visokokvalitetnih proizvoda i usluga svojim klijentima.

Saznajte čitav tok proizvodnje FlexScan monitora.

Smanjenje otpada

EV3240X je napravljen od više od 80% reciklirane plastike. Ovo smanjuje količinu plastičnog otpada koji odlazi u životnu sredinu, čuva resurse i promoviše ponovnu upotrebu materijala za očuvanje naših prirodnih ekosistema.

Ublažavanje uticaja na životnu sredinu

Održivi monitori FlexScan odstupaju od upotrebe plastike i stiropora u ambalaži kako bi se smanjio uticaj na životnu sredinu. Monitori su bezbedno upakovani pomoću kalupa koji je napravljen od recikliranog kartona i novina, a kablovi su umotani u papir umesto u plastične kese.

Kolektivna ekološka svest

EIZO nudi korporativnim kupcima opciju grupnog pakovanja, gde su četiri monitora upakovana u jednoj kutiji, a četiri stalka za monitore pakovana odvojeno, takođe u jednoj kutiji. Ovo smanjuje ukupni korišćeni materijali za pakovanje, poboljšava efikasnost utovara tokom transporta i pojednostavljuje vreme raspakivanja i instalacije. Konkretno, veličina pakovanja monitora EV3240X je smanjena za približno 47%, a težina je smanjena za približno 40% u poređenju sa pojedinačnim pakovanjem za isti broj monitora.

Uštedite energiju bez napora

Funkcija Auto EcoView automatski prilagođava osvetljenost ekrana u skladu sa promenama ambijentalnog osvetljenja. Funkcija EcoView Optimizer 2 fino podešava ravnotežu između osvetljenosti i pojačanja u skladu sa sadržajem prikazanim na ekranu. Ovo smanjuje potrošnju energije za čak 50%* u poređenju sa prikazom pri maksimalnoj osvetljenosti.

*Tipična potrošnja energije kada se ne koristi USB napajanje.

Nema svetlih piksela

EIZO garantuje da će ovaj proizvod biti bez svetlih podpiksela šest meseci od datuma kupovine.

 

Petogodišnja garancija

5 godina garancije 5-godišnja garancija proizvođača pokriva sve komponente uključujući LCD panel kako bi se obezbedio dug radni vek. Ova garancija je 2 godine ili 67% duža od standardne 3-godišnje garancije većine brendova monitora za znatno niže troškove rada.

Usklađenost sa međunarodnim oznakama

Monitor je sertifikovan prema svetskim sveobuhvatnim standardima održivosti, uključujući TCO Certified Generation 9 i EnergyStar. Štaviše, monitor je registrovan na EPEAT Gold (najviši nivo), što ukazuje da ispunjava najzahtevniji skup kriterijuma za održivost i da je dobio novu EPEAT Climate+ oznaku za usklađenost sa standardima klimatskih promena. Organizacije koje se bave ESG (ekološkim, društvenim i upravljačkim) investicijama ili SDG (održivim razvojem) mogu biti sigurne da će monitor ispuniti potrebne smernice.

EIZO doprinosi održivom razvoju

Kao deo svojih inicijativa za održivost, EIZO doprinosi ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija (SDG).

Ekološki svestan

FlekScan su održivi monitori napravljeni od reciklirane plastike i bez upotrebe boja. Dizajnirani su da promovišu energetsku efikasnost za smanjenu potrošnju energije i emisije gasova staklene bašte, a podržani su odgovornim sistemom recikliranja nakon servisiranja.

Saznajte više

Veća efikasnost rada

FlexScan monitori implementiraju brojne inovativne tehnologije i softver koji imaju za cilj da poboljšaju efikasnost rada i doprinesu smanjenju zamora očiju.

Saznajte više
Saznajte više o inicijativama, strategijama održivosti EIZO Grupe i još mnogo toga u najnovijem Integrisanom izveštaju.

Varijacije modela EV3240X-BK: sa FlexStand postoljem, crni
EV3240X-WT: sa FlexStand postoljem, beli
EV3240X-FBK: bez postolja, crni
EV3240X-FWT: bez postolja, beli
Napomena: FlexStand se može ukloniti
Panel
Tip IPS
Pozadinsko osvetljenje LED
Veličina 31,5″ (80,0 cm)
Rezolucija 3840 x 2160 (16:9 širina/visina)
Veličina vidljive slike (H x V) 697,3 x 392,2 mm
Razmak piksela (H x V) 0,182 x 0,182 mm
Gustina piksela 140 ppi
Prikaz boja 16,77 miliona
Uglovi gledanja (H / V, tipično) 178° / 178°
Osvetljenje (tipično) 350 cd/m2
Kontrast (tipično) 2000:1
Vreme odziva (tipično) 5 ms (siva-u-sivu)
Spektar boja (tipično) sRGB
Video signali
Ulazni terminali USB Type-C (DisplayPort Alt Mode, HDCP 2.3 / 1.3), DisplayPort (HDCP 2.3 / 1.3), HDMI (HDCP 2.3 / 1.4) x 2
Frekvencija digitalnog skeniranja (H / V) USB Type-C: 31 – 134 kHz / 29 – 61 Hz
DisplayPort: 31 – 134 kHz / 29 – 61 Hz
HDMI: 31 – 135 kHz / 29 – 61 Hz
Namenski softver
Uslužni program za kontrolu monitora Screen InStyle Podržano
Audio
Zvučnici 2,0 W + 2,0 W
Ulaz USB Type-C, DisplayPort, HDMI x 2
Izlaz Headphones (Stereo mini jack), Line out (Stereo mini jack)
USB
Upstream USB 5Gbps: Type-B,
USB 5Gbps: Type-C (DisplayPort Alt Mode, Power Delivery Source 94 W max.)
Downstream USB 5Gbps: Type-A x 3,
USB 5Gbps: Type-C (Type-C Current, 15 W max.)
USB LAN adapter RJ-45 (1000BASE-T)
Windows 11, Windows (64-bit, 32-bit), macOS Sierra (10.12) ili noviji
Napajanje
Ulazna snaga AC 100 – 120 V / 200 – 240 V, 50 / 60 Hz
Tipična potrošnja energije 32 W
Maksimalna potrošnja energije 163 W
Režim uštede energije 0,5 W ili manje
Karakteristike i funkcije
Predefinisani režimi User1, User2, sRGB, Paper, Movie, DICOM
Automatska kontrola osvetljenosti Auto EcoView
OSD jezici Engleski, nemački, francuski, italijanski, japanski, pojednostavljeni kineski, španski, švedski, tradicionalni kineski
Simultani prikaz Picture by Picture (2 PbyP, 4 PbyP), Picture in Picture (PinP)
FIzičke specifikacije
Dimenzije (položeno, Š x V x D) 712,2 x 427,3 – 622,2 x 242,4 – 250,7 mm
Dimenzije (bez postolja, Š x V x D) 712,2 x 415,3 x 59 mm
Težina 9,4 kg
Težina (bez postolja) 6,7 kg
Opseg podešavanja visine 195 mm
Nagib 35° gore, 5° dole
Okretanje 90°
Pivot 90°
Razmak rupa (VESA Standard) 100 x 100 mm
Zahtevi okruženja
Radna temperatura 5 – 35°C
Radna vlažnost (relativna, bez kondenzacije) 20 – 80%
Sertifikati i standardi (Molimo kontaktirajte EIZO za najnovije informacije.) TCO Certified Generation 9, EPEAT 2018 (US), TUV/Ergonomics, TUV/Low blue light content, TUV/Flicker Free, TUV/GS, RCM, CE, UKCA, CB, cTUVus, FCC-B, CAN ICES-3 (B), TUV/S, PSE, VCCI-B, EPA ENERGY STAR, RoHS, WEEE, China RoHS, CCC
Prateća oprema (može se razlikovati u zavisnosti od zemlje. Molimo kontaktirajte EIZO za detalje.)
Kablovi USB Type-C (1,5 m)
Ostalo AC naponski kabl (2 m), uputstvo za korišćenje
Garancija 5 godina
Dimenzionalni crtež
PDF

2 Sa trenutnom LCD/OLED tehnologijom, panel može da sadrži ograničen broj piksela koji nedostaju ili trepere.

5 Ako je monitor ostavljen neprekidno uključen tokom dužeg vremenskog perioda, mogu se pojaviti tamne mrlje ili ugorelosti. Da biste maksimalno produžili životni vek monitora, preporučujemo da se monitor povremeno isključuje.