ObjectScan SERIES

                                ObjectScan 1600

         

 

Microtek ObjectScan 1600 je skener specijalno dizajniran za snimanje slika raznih predmeta i materijalnih objekata. Savršen je da se koristi u istraživačkim centrima, u centrima za izučavanje insekata, životinja, biljaka i minerala, kolekcionarskim agencijama, muzejima, odeljenjima za kontrolu kvaliteta proizvoda, proizvodima od građevinskog materijala, za umetnički dizajn, herbarijume i reklamne kompanije. Generalno, ispunjeni su zahtevi prema digitalnim fotoaparatima, kao što je mogućnost da prikaže detalje predmeta i oštrinu svetlih uglova i osvetljenost pri snimanju. Stoga, Microtek je razvio ObjectScan 1600 kao rešenje da digitalizacija objekata bude lakša i efikasnija.

 

Skeniranje bez mogućnosti oštećenja objekata

ObjectScan 1600 je savršen za digitalizaciju originala starih i lomljivih predmeta. Pri skeniranju nije potrebno menjati položaje objekta koji se skenira, pa nije moguće doći do oštećenja objekta niti staklene površine na koju je postavljen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dva skener postolja za podršku

Dva skener postolja su pogodni za pozicioniranje objekta na različitim visinama. Korisnici mogu izabrati najbolju poziciju za skeniranje na osnovu visine objekta. Ako je visina skeniranja objekta manja od 7 cm, može se staviti na gornje postolje, a ako je visina objekta veća od 7 cm postavlja se na donje postolje kako bi dobili jasnu proširenu DOF 

Do +/- 6.5 mm DOF pruža jasne slike

DOF (Dubina polja) od ObjectScan 1600 je do +/- 6.5 mm na 300 dpi, na kojoj može da skenira nejednaka dokumenta ili 3D objekte, kao što su biljne jedinke. Skener obezbeđuje jasnu dubinu polja slike bez neodređenosti i dispozicija.

 

 

 

 

Kolor CCD sa 1600-dpi visoke rezolucije, dobićete savršen kvalitet slike

ObjectScan 1600 ima linearni kolor CCD sa rezolucijom koja dostiže do 1600 piksela po inču. Sa ugrađenim 48-bit ADC (Analog to Digital Converter), skener može pretvoriti slike objekta u digitalizovane formate sa visokom rezolucijom. Tako jasno možete snimiti slike objekata njihove teksture i oblike.