Započnite put da savladate ono u čemu uživate.

EIZO ColorEdge CS2400R

Ovaj EIZO monitor nove generacije od 24,1 inča ima rezoluciju 1920 x 1200 piksela i pokriva 100% sRGB prostora boja, što omogućava prikaz vrhunskog sadržaja. USB Type-C® pruža pojednostavljenu konekciju, olakšavajući vam da ostanete povezani i ostanete inspirisani.

📄 Preuzmite brošuru

Povežite se i krenite sa radom

Veza sa jednim kablom pomoću USB Type-C

ColorEdge CS2400S ima USB Type-C konekciju koja vam omogućava da prikazujete video, prenosite podatke i napajate povezani uređaj kao što je tablet ili laptop računar. Ova praktična višenamenska povezanost čini bržim i lakšim povezivanje kada se krećete između radnih stanica ili kada radite na daljinu u kućnom studiju.

Isporuka snage do 70 W

USB Type-C terminal pouzdano puni povezani tablet ili laptop sa snagom od 70 W. Ovo eliminiše potrebu za glomaznom jedinicom za napajanje laptopa, oslobađajući prostor u torbi i na stolu.

Pouzdano upravljanje bojama

ColorNavigator 7 softver za upravljanje bojama

Monitor treba da se kalibriše u redovnim intervalima da bi se održala tačnost boja. EIZO ColorNavigator 7 softver pruža intuitivno i visoko precizno rešenje za upravljanje bojama. Omogućava vam da kalibrišete sve režime boja istovremeno i podržava širok spektar spoljnih senzora. Informacije o kalibraciji se čuvaju na monitoru umesto u operativnom sistemu, tako da ne morate ponovo da kalibrirate čak ni kada koristite drugi računar.

Saznajte više o ColorNavigator-u.

Quick Color Match softver

Čak i sa svom odgovarajućom opremom, usklađivanje boja može biti naporan proces – od podešavanja monitora do određivanja najboljeg softvera za retuširanje i podešavanja štampača – za postizanje preciznog otiska potrebno je mnogo vremena. Quick Color Match u velikoj meri pojednostavljuje proces automatskim prilagođavanjem idealnom monitoru, softveru za retuširanje i podešavanjima štampača, tako da možete da se usredsredite na uređivanje fotografija i štampanje brzo i bez problema. Jednostavno prevucite i otpustite svoju fotografiju u prozor Quick Color Match da biste automatski pokrenuli proces.

Saznajte više o Quick Color Match softveru.

Preciznost prikaza boja

Žive boje reprodukovane prema industrijskim standardima

Širok spektar boja monitora verno reprodukuje 100% Adobe RGB spektra, tako da će prikaz boja biti ispravan.

10-bitni simultani prikaz

Monitor nudi 10-bitni simultani prikaz* iz 16-bitne tabele za traženje (LUT) što znači da može istovremeno da prikaže više od milijardu boja. Ovo je 64 puta više boja nego što dobijate sa 8-bitnim ekranom, što rezultira glatkim gradacijama boja i smanjenom nagle pormene u vizuelnoj percepciji (dE) između dve susedne boje.

*Grafička ploča i softver koji podržavaju 10-bitni izlaz su takođe neophodni za 10-bitni prikaz. Oprema koja podržava DeepColor je potrebna za 10-bitni ekran kada je povezan preko HDMI®.

Stabilan prikaz boja

Fabrički prilagođen za glatku gradaciju

ColorEdge monitori se individualno prilagođavaju u EIZO fabrici korišćenjem jednog od najboljih profesionalnih spektrofotometara u industriji boja. Crvena (R), zelena (G) i plava (B) gama vrednosti su merene od 0 – 255, tada se koristi 16-bitna ili 24-bitna tabela za traženje boja (LUT*) da se izabere 256 najprikladnijih tonova za najglatkiju boju gradacije. Ovo stvara ujednačenu sliku, bez naglih promena.

Ujednačenost prikaza na ekranu

LCD monitori obično pokazuju promene osvetljenosti i obojenosti na ekranu, što utiče na tačnost boje. ColorEdge monitori su opremljeni digitalnim kontrolorom uniformnosti (Digital uniformity equalizer – DUE), patentiranom tehnologijom koju je razvio sam EIZO. Ovaj digitalni kontrolor ispravlja odstupanja u svakom tonu na ekranu da bi se osigurao stabilan prikaz.

Proverena preciznost sa fabričkim izveštajem

U kutiji svakog ColorEdge CS2400R nalazi se fabrički izveštaj koji prikazuje rezultate merenja monitora tokom same proizvodnje. Izveštaj uključuje merenja uniformnosti, gama, pokrivenosti spektra i temperature boje koja potvrđuju tačnost svakog pojedinačnog monitora.

Saznajte više.

Vrhunski dizajn i udobnost

Elegantan dizajn

Spoljni dizajn karakteriše elegantno kućište sa zaobljenim ivicama i nenametljivo postolje koje omogućava da se monitor udobno uklopi u svako kreativno okruženje. Ručka za nošenje na zadnjoj strani omogućava vam da ga lako premestite na druge lokacije. USB portovi su lako dostupni sa strane za povezivanje raznih uređaja.

Opciono kapuljača za zaštitu od svetlosti

Dostupna je opciona kapuljača za zaštitu od svetlosti koja efikasno sprečava odsjaj na ekranu monitora izazvan ambijentalnim osvetljenjem. Poklopac se magnetski pričvršćuje za monitor, omogućavajući korisnicima da ga brzo i lako podese bez potrebe za povezivanjem odvojenih delova.

Ergonomsko postolje

Brzo i lako podesite ekran na najudobniji ugao da biste prikazali svoj rad drugima. Monitor dolazi sa raznovrsnim postoljem koje nudi podešavanje visine, nagiba i okretanja. Postolje je takođe opremljeno brzim otpuštanjem koje vam omogućava da jednostavno uklonite ekran sa postolja jednim dodirom.

Briga za životnu sredinu i vas

EIZO proizvodi svoje proizvode u sopstvenim pogonima kako bi omogućio blisku kontrolu kvaliteta proizvodnje i osigurao da je svaki monitor napravljen da traje.

Ublažavanje uticaja na životnu sredinu

Održivi monitori FlexScan odstupaju od upotrebe plastike i stiropora u ambalaži kako bi se smanjio uticaj na životnu sredinu. Monitori su bezbedno upakovani pomoću kalupa koji je napravljen od recikliranog kartona i novina, a kablovi su umotani u papir umesto u plastične kese.

Nema svetlih piksela

EIZO garantuje da će ovaj proizvod biti bez svetlih podpiksela šest meseci od datuma kupovine.

 

Petogodišnja garancija

5 godina garancije 5-godišnja garancija proizvođača pokriva sve komponente uključujući LCD panel kako bi se obezbedio dug radni vek. Ova garancija je 2 godine ili 67% duža od standardne 3-godišnje garancije većine brendova monitora za znatno niže troškove rada.

EIZO doprinosi održivom razvoju

Kao deo svojih inicijativa za održivost, EIZO doprinosi ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija (SDG).

Ekološki svestan

FlekScan su održivi monitori napravljeni od reciklirane plastike i bez upotrebe boja. Dizajnirani su da promovišu energetsku efikasnost za smanjenu potrošnju energije i emisije gasova staklene bašte, a podržani su odgovornim sistemom recikliranja nakon servisiranja.

Saznajte više

Veća efikasnost rada

FlexScan monitori implementiraju brojne inovativne tehnologije i softver koji imaju za cilj da poboljšaju efikasnost rada i doprinesu smanjenju zamora očiju.

Saznajte više
Saznajte više o inicijativama, strategijama održivosti EIZO Grupe i još mnogo toga u najnovijem Integrisanom izveštaju.

ColorEdge Ambassador program

EIZO je 2015. godine uspostavio ColorEdge Ambassador program koji predstavlja profesionalne fotografe, dizajnere, filmske stvaraoce i druge kreativce koji su posvećeni inspirisanju i obrazovanju umetnika širom sveta. EIZO-ovi ambasadori – svi su korisnici ColorEdge-a – strastveno su posvećeni svom zanatu i pripremaju najbolju opremu za realizaciju svoje kreativne vizije.

Da biste videli EIZO ColorEdge ambasadore, kliknite ovde.

Varijacije modela CS2400R-BK
Panel
Tip IPS
Pozadinsko osvetljenje LED širokog spektra
Veličina 24,1″ (61,1 cm)
Rezolucija 1920 x 1200 (16:10 širina/visina)
Veličina vidljive slike (H x V) 518,4 x 324,0 mm
Razmak piksela (H x V) 0,270 x 0,270 mm
Gustina piksela 94 ppi
Prikaz boja 1.07 milijardi boja, 10-bitni prikaz (iz palete od 278 triliona, 16-bitna LUT)
Uglovi gledanja (H / V, tipično) 178° / 178°
Osvetljenje (tipično) 300 cd/m2
Kontrast (tipično) 1000:1
Vreme odziva (tipično) 14 ms (siva-u-sivu)
Spektar boja (tipično) sRGB: 100%
Video signali
Ulazni terminali USB Type-C (DisplayPort Alt Mode, HDCP 2.3), DisplayPort (HDCP 2.3), HDMI (Deep Color, HDCP 2.3)
Frekvencija digitalnog skeniranja (H / V) USB Type-C, DisplayPort: 26 – 76 kHz / 23 – 61 Hz
HDMI: 15 – 76 kHz / 23 – 61 Hz
Namenski softver
Softver za upravljanje bojama ColorNavigator 7 Podržano
Jednostavan alat za usklađivanje boja za štampanje Quick Color Match Podržano
USB
Upstream USB 5Gbps: Type-C (DisplayPort Alt Mode, Power Delivery Source 70 W max.)),
USB 5Gbps: Type-B
Downstream USB 5Gbps: Type-A x 2
USB 2.0: Type-A x 2
Napajanje
Ulazna snaga AC 100 – 240 V, 50 / 60 Hz
Tipična potrošnja energije 15 W
Maksimalna potrošnja energije 134 W
Režim uštede energije 0,30 W
Karakteristike i funkcije
Predefinisani režimi User, sRGB, Calibration (CAL)
Digital Uniformity Equalizer Da
OSD jezici Engleski, nemački, francuski, italijanski, japanski, pojednostavljeni kineski, španski, švedski, tradicionalni kineski
Ostalo Color Adjustment, Input Color Format, YUV Color Matrix, Input Range, I/P Conversion, Picture Expansion, Menu Rotation, Power Save, Input Skip, Mode Skip, Custom Key, Information Display, Key Lock, DUE Priority
FIzičke specifikacije
Dimenzije (položeno, Š x V x D) 554,4 x 396 – 551 x 245 mm
Dimenzije (bez postolja, Š x V x D) 554,4 x 362 x 64 mm
Težina 8,1 kg
Težina (bez postolja) 5,1 kg
Opseg podešavanja visine 155 mm
Nagib 35° gore, 5° dole
Okretanje 344°
Rotacija 90°
Razmak rupa (VESA Standard) 100 x 100 mm
Zahtevi okruženja
Radna temperatura 5 – 35°C
Radna vlažnost (relativna, bez kondenzacije) 20 – 80%
Sertifikati i standardi (Molimo kontaktirajte EIZO za najnovije informacije.) CB, CE, UKCA, TUV/GS, cTUVus, FCC-B, CAN ICES-3 (B), TUV/S, PSE, VCCI-B, RCM, RoHS, WEEE, TUV/Ergonomics
Prateća oprema (može se razlikovati u zavisnosti od zemlje. Molimo kontaktirajte EIZO za detalje.)
Kablovi USB Type-C (2 m), HDMI (2m)
Ostalo AC naponski kabl (2 m), uputstvo za korišćenje, USB Type-A – USB Type-B kabl (2 m), Izveštaj iz fabrike, Garantni list
Garancija 5 godina
Dimenzionalni crtež
PDF

2 Sa trenutnom LCD/OLED tehnologijom, panel može da sadrži ograničen broj piksela koji nedostaju ili trepere.

5 Ako je monitor ostavljen neprekidno uključen tokom dužeg vremenskog perioda, mogu se pojaviti tamne mrlje ili ugorelosti. Da biste maksimalno produžili životni vek monitora, preporučujemo da se monitor povremeno isključuje.