Book Scanner 9000 kolor do A2 formata

     

Skeniranje ili kopiranje stranica iz knjige je uvek bio nezgrapan zadatak gde se rizikuje oštećenje knjige. Za razliku od tipičnih fletbed skenera i fotokopir aparata, Book Scanner 9000 ne zahteva da knjiga bude okrenuta. Umesto toga, on skenira odozgo, obezbeđujući zaštitu i istovremeno visok kvalitet slika u boji, skali sivih tonova i crno belih nijansi.

Velika površina skeniranja 

Dimenzija prostora za skeniranje su 45,7 cm dužine i 71. cm širine. Debljina knjige može da bude do 10,2 cm i više. Prilikom digitalizacije knjiga dobićete potpuno ravan snimak bez izobličenja

Formate koje skener podržava

U opciju ulaze svi aktuelni digitalni grafički formati TIFF, JPEG2000, PDF i dr.

Kvalitet skeniranja

Kvalitet slike je najvažniji uslov za korisnika. Ovaj skener je dizajniran za oštre slike visokog kvaliteta. Jedino centar njegovog objektiva savršeno očitava uski opseg izvornog dokumenta do 7500 piksel linija CCD, putujući iznad dokumenta. Ovaj koncept daje visok kvalitet slike od preciznih 400 dpi, optičke rezolucije od ugla do ugla površine za skeniranje.

Brzina

Book Scanner 9000 je dizajniran da pruži brze rezultate. On skenira 71,1 cm širine i 45,7 cm visine za samo 2,7 sekundi. Nema izgubljenog vremena u skeniranju, jer ovaj model skenira u oba smera.

Superiorno osvetljenje

U svakom sistemu snimanja dobro osvetljenje je važno za proizvodnju visoko kvalitetnih rezultata skeniranja. Book Scanner 9000 koristi banku dugotrajnih LED dioda da osvetli mali originalni dokument snimajući sa njega živopisne slike visokog kvaliteta.

Ugrađeni držač za knjige. Držač je projektovan da spreči oštećenja debljih knjiga, ali da isto tako omogući idealno ravnu površinu pomoću pritiskanja staklene površine odozgo.

Pribor za fleksibilnost i praktičnost

Papučica (nožni prekidač) za pokretanje skeniranja
Ploča za kopiranje
Prilagođeno postolje skenera

U paketu sa softverom virtualne biblioteke                                  

Svaki Book Scanner 9000 se isporučuje u paketu sa softverom virtuelne biblioteke. Podesićete opcije skenera da izbacuje crne ivice oko snimka i dobićete visok kvalitet slika. Set za podešavanje rada u boji, skali sivih tonova ili crno-belo. Kontrolišite rezoluciju. Opcije za brz pregled, pomeranje, zumiranje, rotiranje, multi maskiranje i isecanje, sve je uključeno. Takođe je uključena opcija kiosk verzije uređaja sa zaštitom preko ekrana osetljivog na dodir. Prebacivanje sa engleskog na francuski ili španski samo jednim klikom. Kreiranje meta podataka, prebacivanje slike na internet i još drugih pogodnosti bez ikakve dodatne nadoknade.

Skener sa mozgom

User-friendli funkcije za jednostavno rukovanje
Automatska kompenzacija boja
Automatsko prepoznavanje formata
Prihvatanje i izbacivanje crnog okvira oko slike
Automatsko odvajanje strana
Fleksibilni izbor formata
Prilagođavanje na ekranu radnog okruženja

Višestruka primena uređaja Book Scanner 9000

User-friendli funkcije za jednostavno rukovanje
Koristi se za zaštitu arhivske građe i posebne kolekcije
Vrhunski kvalitet skeniranja od ugla do ugla, skenirane slike su veoma oštre, boje su življe i veoma bliske originalu. Koristi se bibliotečki rad. Softver je prilagođen za eksportovanje podataka u druge sisteme.

Specifikacija

Formati
US Letter (8″ x 11) / DIN A4
US Ledger (11″ x 17″) / DIN A3
17″ x 22″ / DIN A2
Maximum 45,7 cm x 71,1 cm

Tehnička specifikacija

Rezolucija: 200, 300, 400 tpi
Vreme skeniranja: 2,7 sec za 71,1 cm širine u rezoluciji od 400 tpi
Konekcija: USB 2.0
Kompatibilnost sa operativnim sistemima: Windows 2000, XP, Vista, Windows 7 – 32 bit
Softver: Virtuelna biblioteka
Lampe: LED (Light-Emitting Diode)
Dimenzije uređaja: (V/Š/D) 96,5/104/76 cm
Težina pakovanja sa kutijom: 86Kg (114 kg)
Napajanje: 95-240 V Frekvencija: 47 – 63 Hz
Životna sredina: Temperatura od (5° do 40° C) Zvuk: maximum < 30 dB