Procesor za mikrofilm MD PRO 1 – Kolor

OFORMITE SVOJU MIKROFILMSKU LABORATORIJU

Ako ste planirali da oformite sopstvenu mikrofilmsku laboratoriju, Digital Archiving Solutions d.o.o. svojim klijentima obezbediće kvalitetnu i profesionalnu opremu, kao i obuku za korišćenje svih tipova mikrofilmskih kamera, arhivskih pisača, obuku laboranata za rad na svim mikrofilmskim procesorima, dizao duplikatorima i svom pratećom opremom iz ove delatnosti. Obezbedili smo kvalitetan servis, nabavku rezervnih delova, nabavku mikrofilmskog repromaterijala, kao i sve aktuelne hemijske preparate za čišćenje i održavanje mikrofilmskih procesora.

Sve faze vašeg mikrofilmskog pogona podržaćemo procedurama rada, preciznim normama i svom pratećom dokumentacijom koja će obezbediti upravljanje i kontrolu nad produkcijom velikih količina dokumenata.

Mikrofilm će nastaviti da bude jedna od važnijih komponenti i veza između informacionih tehnologija i tradicionalnog arhiviranja na analognim medijima.

Najnoviji MD PRO 1 – Color Microfilm procesor dubokih tankova je razvijen kao dopuna današnjem COM sistemu kao što je arhivski pisač MD AW 2 Serije. Procesor MD PRO 1 svoju hemijsku obradu mikrofilmova bazira na Ilford P-5 hemijskom procesu koji garantuje savršene rezultate, da bi zadovoljio visoke zahteve obrade mikrofilma u vezi sa dugoročnom postojanošću ovog medija. Sistem se sastoji od 7 dubokih tankova kao i jedinicu za pametno automatsko dopunjavanje hemije sa panelom ekrana osetljivim na dodir, koji laborantu omogućava intuitivnu kontrolu nad obradom razvijanja mikrofilma. Procesor razvija standardne verzije mikrofilmova od 16mm i 35mm sa dužinom i do 66m.

MD PRO 1 mikrofilmski procesor sa dubokim tankovima je potpuno automatizovan sistem, opremljen sa elektronskom kontrolom i monitoringom sistema sa multifunkcionalnim terminalom operatera. Ovo omogućava preciznu kontrolu ne samo optimalne temperature hemikalija, već i željenu brzinu transporta za vreme razvijanja filma ili njegovog fiksiranja, što je osnova za savršenu hemijsku obradu.

Naziv uređaja: MD Microfilm Processor
Model: MD Pro 1
Color procesiranje Crno-Belo, skala sive, braon tonovi
Tip kolor procesa P-5 Koncencionalni (negativ, pozitiv)
Operativni sistem PLC i Touch Screen OS PLC i Touch Screen OS
Operativni meni brzina, temperatura, auto regeneracija, protok i količina brzina, temperatura, auto regeneracija, protok i količina
Veličine filmova 16mm/35mm/105mm 16mm/35mm/105mm
Operacije rad pri dnevnom svetlu rad pri dnevnom svetlu
Brzina transporta 60 cms/min. (2FPM) 360cms /min. (12FPM)
Vreme razvijanja 100 Secs 17 Secs
Radna temperatura 31 – 32 Deg C (87 – 89 Deg.F) 31 – 40 Deg. C (87 – 104 Deg. F)
Cirkulacija pumpe Razvijač, blajh, fiksir razvijač, fiksir
Filter Razvijač, blajh, fiksir razvijač, fiksir
Temperatura sušenja 32 – 45 Deg.C (104 – 113 Deg.F) 32 – 45 Deg.C (89 – 113 Deg. F)
Vreme sušenja 8-9 min 84 secs
Potrošnja vode 0.5 – 1.5 l/min 0.5 – 1.5 l/min
Potrošnja razvijača/fiksira 20 ml/m 7 ml/m