ColorEdge

PROMINENCE CG3145

31,1″ (79 cm) HDR referentni monitor

Ovaj HDR je referentni monitor,  prvi koji prevazilazi velike nedostatke drugih HDR tehnologija koje su dostupne na tržištu danas, tako da se može pouzdano koristiti za profesionalne postprodukcije. Podržava zakrivljenosti HLG i PQ gama kako bi se prikazani sadržaj približio percepciji ljudskog oka i  za boje i svetlost, čineći ga idealnim za ocenjivanje boje u HDR video-procesu.

Visoki dinamički opseg

Šta je HDR?

HDR (High Dynamic Range) je opseg koji prikazivanje na displeju približava  percepciji ljudskog oka i za boje i svetlost . Monitor koji podržava HDR može pravilno prikazati i vrlo svetla i veoma tamna područja na ekranu, bez žrtvovanja integriteta bilo koga. Kod monitora SDR (standardni dinamički opseg) nižeg opsega, osvetljenost, kontrast i boja se izgube pri prikazu HDR sadržaja.HDR

EIZO HDR tehnologija

EIZO-ov referentni monitor HDR, ColorEdge PROMINENCE CG3145, prvi je monitor koji prevazilazi velike nedostatke drugih HDR tehnologija koje su dostupne na tržištu danas, tako da se može pouzdano koristiti za postprodukcijske radove.

Auto Brightness Limiter (ABL) je zastupljen na drugim HDR OLED monitorima i ograničava sposobnost monitora da prikaže scene s tonovima preko određenog opsega kako bi produžio životni vek uređaja. To uzrokuje da te  površine izgledaju osenčene, a boja je bleda i neizražajna.

HDR Monitor sa ABL

 

ColorEdge PROMINENCE CG3145

Lokalno zatamnjenje koristi sistem pozadinskog osvetljenja kontrolne površine koji podešava osvetljenost u delovima ekrana u zavisnosti od prikazanog sadržaja. Međutim, kada objekat na ekranu pada izvan područja pozadinskog osvetljenja koji je podešen, pojavljuje se efekt „halo“, što onemogućava postizanje potpune tačnosti boja u manjim detaljima.

HDR monitor sa lokalnim zatamnjivanjem

 

ColorEdge PROMINENCE CG3145

EIZO-ov ColorEdge PROMINENCE CG3145 postiže pravi HDR vizuelni doživljaj bez ABL-a ili efekta „halo“, kako bi se osiguralo da uvek vidite tačne boje i osvetljenost u svakom pikselu.

Gama zakrivljenosti

ColorEdge PROMINENCE CG3145 se kvalifikuje kao monitor za mastering Dolby Vision i podržava dve gama krivulje koji se koriste za HDR video – hibridnu log-gamu (HLG) i perceptualnu kvantizaciju (PQ) krivu. HLG je kompatibilan sa SDR displejima i pogodan je za uživo televizijsko emitovanje. PQ krivulja približava ljudski vizuelni sistem u smislu boja i percepcije svetlosti, što ga čini idealnim za filmove, strimovanje i druge video sadržaje. Obe gama krive standardizovala je Međunarodna telekomunikacijska unija (ITU) kao ITU-R BT.2100. Osim toga, PQ krivulja je standardizovala Društvo filmskih inženjera i televizijskih inženjera (SMPTE) kao ST-2084.

Karakteristike za uređivanje videa i postprodukciju

Visoka osvetljenost i kontrast

ColorEdge PROMINENCE CG3145 postiže nivo visokog nivoa osvetljenosti 1000 cd / m 2 koji je potreban za HDR sadržaj. Takođe nudi tipičan kontrast od 1.000.000: 1 za prikaz pravih crnaca.

DCI 4K rezolucija

ColorEdge PROMINENCE CG3145 prikazuje DCI-4K standard (4096 x 2160) što je više od četiri puta više od pune HD (1920 x 1080). Idealan je za kreiranje, uređivanje i referenciranje pomoću 2D i 3D CGI, VFX, kompozitnih i boje.

Centralizovano upravljanje bojama

ColorEdge PROMINENCE CG3145 podržava EIZO jedinstveni softver za kontrolu kvaliteta ColorNavigator NX. Nudi kontrolu kvaliteta i upravljanje sredstvima klijenata ColorEdge monitora. Da biste odgovarali potrebama određenog projekta, možete promeniti postavke osvetljenosti, gama i bele tačke unapred podešenih boja u režimu monitora i kalibrirati na nove vrednosti. Informacije o kalibraciji se čuvaju direktno na monitoru.

Video kompatibilnosti

Monitor podržava različite video formate uključujući HDMI kompatibilan sa 10-bitnim 4: 2: 2 na 50 / 60p. DisplayPort podržava do 10-bitni 4: 4: 4 na 50 / 60p.

Wide Colour Gamut

Širok spektar verno reprodukuje 99% standarda DCI-P3 koji se koristi u postprodukciji.

Stabilan prikaz upotrebom prvog AI industrije

Na boju i osvetljenost LCD monitora mogu uticati promene temperature okoline i temperature samog monitora. Serija ColorEdge je opremljena s unutrašnjim senzorom temperature koji detektuje te promene i prilagođava monitor tako da se gradacije, boja, svetlina i druge karakteristike i dalje prikazuju tačno. Pored toga, algoritam koji se koristi u AI (umetnoj inteligenciji) ColorEdge PROMINENCE CG3145 omogućava ga da izvrši ovu detekciju i podešavanje temperature čak i pri visokim nivoima osvetljenja radi stvaranja istinskog tačnog okruženja za gledanje.

*Patentirano.

10-Bit simultani prikaz

Sa 10-bitnim istovremenim prikazom * iz 24-bitne look-up-table (LUT), ColorEdge PROMINENCE CG3145 može istovremeno prikazati više od milijardu boja. Ovo rezultira glatkim bojama i smanjenjem Delta-E između dve susedne boje.

* Grafička ploča i softver koji podržavaju 10-bitni izlaz takođe su potrebni za 10-bitni prikaz.

Jedinstvenost širom ekrana

Fluktuacije u osvetljenosti i hromatičnosti na različitim delovima ekrana su česta osobina LCD monitora. Da bi se ovo suprotstavilo, ColorEdge monitori opremljeni su patentiranom EIZO patentiranom digitalnom izjednačivačkom jednoručnom (DUE) tehnologijom kako bi se obezbedio stabilan prikaz slike i balansira uticaj koji može imati fluktuirajuća temperatura na temperaturi boje i osvetljenosti za stabilan prikaz slike.

Višestruki presetni režimi boja

ColorEdge PROMINENCE CG3145 omogućava brzi pristup nekoliko unapred podešenih boja u modu za emitovanje pomoću dugmeta na prednjoj strani monitora. Dostupni režimi su REC2020, REC709, DCI, PQ_REC2100, PQ_REC709, PQ_DCI, HLG_REC2100 i kalibracija.

Upozorenje na svetlost

ColorEdge PROMINENCE CG3145 uključuje funkciju PQ i HLG Clipping koja prikazuje područja slike koja se prikazuju na nivoima osvetljenja većim od trenutnog podešavanja. Oblasti koje se ne mogu prikazati pri pravilnom osvetljenju sa trenutnim podešavanjima prikazane su žutom ili magenta. PQ i HLG Clipping se mogu videti za svetlosti od 300, 500, 1000 i 4000 cd / m 2 .

 

Marker za sigurnu površinu

Marker sigurnog područja označava oblast ekrana koja će biti prikazana na bilo kom uređaju za prikazivanje. Ovo vam omogućava da potvrdite da će se podnaslovi i drugi tekst videti u različitim okruženjima za pregledanje.

Aspect Marker

Marker aspekta označava područja veličine ekrana koja će biti prikazana na uređaju za prikaz kada unosite DCI 4K (4096 x 2160) ili DCI 2K (2048 x 1080). Ovo vam omogućava da potvrdite kako će se veličina ekrana i sastav scene pojaviti u drugim okruženjima za pregledanje.

Funkcija 4K zuma

Uvećajte područja ekrana da biste potvrdili male detalje i proverili tačnost fokusa na slikama pomoću funkcije 4K zumiranja. Brzo i lako se pristupa pomoću prednjih tastera monitora.

Rec. 709 Out of Gamut Upozorenje

Monitor uključuje unapred podešenu opciju Gamut Warning. Kada je izabrano, područja Rec. 2020 slika koja se ne može reprodukovati pomoću Rec. 709 čišćenje označeno pretvarajući ih u nijanse sive boje. Dodatni mod zvani Rec. 709 Clipping omogućava uredniku da vidi Rec. 2020 slike unutar Rec. 709 boja, simulirajući kako će izgledati njihova publika u HDTV okruženju.

Karakteristike za udobnost i jednostavnost upotrebe

Gledanje bez flikera

Zbog načina kontrole osvetljenosti na LED pozadinskim osvetljenjima, mali broj ljudi doživljava treperenje na ekranu koji uzrokuje zamor očiju. ColorEdge PROMINENCE CG3145 reguliše osvetljenost kako bi fliker bio neupadljiv bez ikakvih nedostataka kao što je kompromisna stabilnost boja.

Višestruki ulazi

Sa jednim kablom, DCI-4K rezolucija na 60 Hz podržavaju i DisplayPort i HDMI ulazi.

Monitor haulLako zaštitna kapuljača

Monitor se isporučuje sa kapuljačom za senčenje koja efikasno sprečava odsjaj na ekranu uzrokovanu ambijentalnim osvetljenjem. Poklopac magneta se magnetno prikaže za brzo i jednostavno podešavanje.

Ugrađene ručke za nošenje

Dve ručice na zadnjoj strani omogućavaju čvrsti držač pri nošenju monitora.

Posvećenost kvalitetu

5 godina garancije

5 godina garancije5-godišnja garancija proizvođača pokriva sve komponente uključujući LCD panel. EIZO može garantovati dug radni vek, jer proizvodi svoje proizvode u svojim fabrikama, obezbeđujući blisku kontrolu nad kvalitetom proizvodnje.

Vreme korišćenja je ograničeno na 30.000 sati (10.000 sati za LCD panel).

Zero Bright Pixels

Zero svetla politikaEIZO garantuje da će ovaj proizvod biti oslobođen od sjajnih pod-piksela šest meseci od datuma kupovine.

Pogledajte našu Bright Pixel politiku za detalje.

Brightness i Color Warranty

Svetlost i boja ColorEdge PROMINENCE CG3145 garantovano je do 10.000 sati od datuma kupovine.
Nivo svetlosti od 800 cd / m 2 ili više i temperatura boje 6500 K su garantovani.

HDR tok rada

Pored ColorEdge PROMINENCE CG3145 HDR referentnog monitora, EIZO nudi opcione HLG i PQ krivove za mnoge svoje trenutne monitore CG serije. Optimizovane gama krivulje omogućavaju da slike budu više istinite kako ljudsko oko percipira stvarni svet u poređenju sa SDR-om. Ovi proizvodi podržavaju radni tok HDR-a od snimanja do ocene boje.

HDR Gamma podrška

Više o HDR tehnologiji pogledajte u ovom detaljnom članku.

Koristi profesionalne kreativce širom sveta

U 2015. godini EIZO je osnovao ColorEdge ambasadorski program koji prikazuje profesionalne fotografe, dizajnere, filmadžije i druge kreativce koji su posvećeni inspiraciji i edukaciji umetnika širom sveta. Ambasadori EIZO – svi njihovi korisnici ColorEdge – strasno su posvećeni njihovom zanatu i pripremaju najbolju opremu za realizaciju svoje kreativne vizije.

Da biste videli naše Ambasadore ColorEdge, kliknite ovde .
ambasadori

Boja boje Crna
Panel
Tip IPS
Backlight Wide-Gamut LED
Veličina 31,1 „/ 78,9 cm
Native Resolution 4096 x 2160 (odnos širine 17: 9)
Vidljiva veličina slike (V x V) 698,0 x 368,1 mm
Pixel Pitch 0.170 x 0.170 mm
Gustina piksela 149ppi
Sivine tonovi DisplayPort, HDMI: 1024 tona (paleta od 65 hiljada tona)
Boje ekrana DisplayPort, HDMI: 1,07 milijardi
Uglovi gledanja (H / V, tipični) 178 °, 178 °
Osvetljenost (tipično) 1.000 cd / m 2
Kontrast (tipično) 1.000.000: 1
HDR Gamma HLG, PQ krivulja
Vreme odziva (tipično) 10 ms (sivo-sivo)
Širok opseg pokrivanja (tipično) DCI-P3: 99%
Video signali
Ulazni terminali DisplayPort x 2 (HDCP 1.3), HDMI x 2 (Deep Color, HDCP 2.2 / 1.4)
Frekvencija skeniranja (H / V) DisplayPort: 25 – 137 kHz, 23 – 61 Hz
HDMI: 15 – 136 kHz, 23 – 61 Hz
USB
Funkcija 1 port za kontrolu nadgledanja
3-port USB hub
Standardno USB 3.0
Snaga
Power Requirements AC 100 – 240 V, 50/60 Hz
Maksimalna potrošnja energije 472 W
Tipična potrošnja energije 267 W
Režim uštede energije 1,2 W ili manje
Režim pripravnosti 0,7 W ili manje
Power Management Ušteda energije (DisplayPort: Rev. 1.2a)
Ugrađeni senzor kalibracije Ne
Funkcije i funkcije
Stabilizacija osvetljenja Da
Digital Equation Equalizer Da
Presetni režimi Color Mode (REC2020, REC709, DCI, PQ_REC2100,
PQ_REC709, PQ_DCI, HLG_REC2100, Kalibracija)
OSD jezici Engleski, nemački, francuski, španski, italijanski, švedski, pojednostavljeni kineski, tradicionalni kineski, japanski
Ostali Ulazni format boja, ulazni opseg, podešavanja HDMI-a (smanjenje šuma, detekcija filma), informacije o signalima, podešavanje boje (osvetljenost, temperatura, gama, PQ Clipping, HLG sistemska gama, colour gamut, nijanse, zasićenje, gamut klipping, XYZ format, dobitak , Crni nivo, nezavisna kontrola od 6 boja, resetovanje), proširenje slike (celi ekran, odnos ekrana, tačka po tačku), zum, REC709 upozorenje na Gamut, upozorenje na svetlost, co-pogled, Aspect Marker, Aspect Settings, Color Border), Auto Input Detection, Rotation Menu, USB CHARGE Port, Power Save, Off Timer, Indikator, Input Skip, Skip Mode, Custom Key, Reset Monitor
Fizičke specifikacije
Dimenzije (krajolik, Š x V x D) 757 x 488 x 236,5 mm
Dimenzije (pejzaž s kapuljačom, Š x V x D) 778 x 498,5 x 355,6 mm
Neto težina 25,8 kg / 56,9 lbs
Neto težina (sa kapuljačom) 26,7 kg / 58,9 lbs
Zahtevi za životnu sredinu
Radna temperatura 0 – 30 ° C
Vlažnost pri radu (RH, bez kondenzacije) 20 – 80%
Certifikati i standardi (Molimo kontaktirajte EIZO za najnovije informacije.) CB, CE, TUV / GS, cTUVus, FCC-B, CAN ICES-3 (B), VCCI-B, TUV / Ergonomie, RCM, EAC, RoHS, WEEE, Kina RoHS, CCC, BSMI
Namenski softver
Monitor Management Software ColorNavigator NX Podržano
Isporučena dodatna oprema (Može se razlikovati u zavisnosti od zemlje.) Za detaljnije informacije kontaktirajte EIZO.) Kabl za napajanje naizmeničnom strujom, signalni kablovi (DisplayPort – DisplayPort, Mini DisplayPort – DisplayPort, HDMI – HDMI), USB kabl, korisnički priručnik – vodič za podešavanje, sertifikat za podešavanje, ScreenCleaner,
Garancija Pet godina 
Nulti svetlosni pod-pikseli šest meseci od datuma kupovine za kupovine napravljene 1. septembra 2015 ili kasnije.
Crtež dimenzije PDF
  1. 2  Sa trenutnom LCD tehnologijom, panel može sadržati ograničeni broj nedostajućih ili treperljivih piksela.
  2. 5  Ako se monitor ostavlja neprekidno tokom dužeg vremenskog perioda, može se pojaviti tamna mrlja ili izgorelost. Da bi se maksimalno povećao vek trajanja monitora, preporučujemo da se monitor periodično isključuje.

Priručnici

Jezici

Dokument Jezik Veličina Skinuti
CG3145 Vodič za postavljanje Engleski
Kineski-pojednostavljeni
Kineski-tradicionalni
Francuski
Nemački
Ruski
3.29 MB Skinuti
CG3145 Uputstvo za upotrebu Engleski 8.5 MB Skinuti
CG3145 Kompatibilne rezolucije Engleski
Kineski-pojednostavljeni
Kineski-Tradicionalni
Francuski
Nemački
Japanski
Ruski
396 KB Skinuti

Kompatibilnost

Datum Predmet
13. juna 2018 Microsoft Windows 10 April 2018 Ažuriranje (1803) Kompatibilnost sa EIZO softverom
21. decembar 2017 10-bitni Display metod sa Adobe Photoshop CC 2017/2018 i kompatibilnost grafičke ploče
11. decembar 2017 Protivjerenje za ColorNavigator 6 / NX nije moguće primijeniti profil u macOS High Sierra (10.13)
2. novembar 2017 Blackmagic Design Converter Teranex Mini SDI na HDMI 12G kompatibilnost
2. novembar 2017 AJA SDI-HDMI konvertor Hi5-4K-Plus kompatibilnost
28. septembar 2017 macOS High Sierra (10.13) Kompatibilnost sa EIZO softverom
11. aprila 2017 Microsoft Windows 10 Creators Update (1703) Kompatibilnost sa EIZO softverom

Komplet za čišćenje monitora

Screen Cleaner

– Držite ekran bez prašine i otisaka prstiju
– Uključuje prskalicu i tkaninu

digital-camera-poland.png Digitalna kamera Poljska & Fotopolis (Poljska)

9. februar 2018

Najbolji monitor 2017

Poljski 
Google Translation