ColorEdge

CG318-4K

31,1″ (79 cm) Hardverska kalibracija LCD monitora

Sve najbolje funkcije ColorEdge monitora kao što je samo-kalibracija dostupna na ekranu od 4K po prvi put.

Sada možete  dostići nivo jasnosti koja je zapanjujuća.

Referentni materijal za nadogradnju vaše kreativnosti

Saznajte više o upravljanju bojama, postavkama softvera i štampača za optimalno usklađivanje sa ekranom i još mnogo toga sa besplatnim digitalnim resursima kompanije EIZO korišćenjem EIZO biblioteke putem linka

https://www.eizoglobal.com/library/index4.html

bnr_cm_resources_library_b.jpg

Četvorostruka rezolucija , pun HD i više

ДЦИ 4К

 

ColorEdge CG318-4К prikazuje DCI 4К standard (4096 x 2160) što je četiri puta veće od pune HD (1920 x 1080). Idealan je za  kreiranje, uređivanje i referisanje sa 2D и 3D CGI, VFX, kompozitiranjem i ocenjivanjem boje.

Veliki 31.1 “ ekran

Bez obzira da li kreirate, uređujete ili proveravate svoj rad, ovaj ekran nudi dovoljno prostora za fokusiranje na 4К sadržaj. Sa gustim 149 ppi, pogodno je ne samo za video, već i za retuširanje i štampanje fotografija.

HDR Gamma podrška

EIZO nudi opcione HLG i PQ zakrivljenosti za mnoge svoje monitore CG serije. Optimizovane gama krivulje omogućavaju da slike budu više istinite kako ljudsko oko percipira stvarni svet u poređenju sa SDR-om. Ovi proizvodi podržavaju radni tok HDR-a od snimanja do ocene boje.

Reprodukuje 98% DCI-P3

Ovaj širokougaoni monitor verno reprodukuje skoro ceo standard DCI-P3 koji se koristi u digitalnom bioskopu. Takođe pokriva 100% rec. 709, EBU i SMPTE-C i 99% Adobe RGB. Štaviše, on reprodukuje nebesku plavu i bujnu zelenicu koju standardni sRGB monitori ne mogu.

 

Senzor za samo-kalibraciju za jednostavno održavanje i upravljanje

Automatizujte kalibraciju pomoću SelfCalibration senzora koji se nalazi unutar gornje maske monitora i kretanje na ekran samo kada se kalibrira. Ovaj senzor eliminiše potrebu za uređajem za kalibraciju nezavisnih proizvođača i radi sa EIZO-ovim ColorNavigator 6 i ColorNavigator NX softverom.

ColorNavigator 6 – Upravljanje bojama

Da biste pravilno upravljali bojama u svom radu, potrebno je osigurati da vaš monitor održava dosledna podešavanja. ColorNavigator 6 je dostupan kao besplatan download i omogućava vam jednostavno izvođenje kalibracije. Jednostavno odaberite željenu memoriju ili dodelite vrednosti za osvetljenost, belu tačku i gama. Ugrađeni senzor direktno koristi monitor za pretraživanje i kreira ICC profil u roku od nekoliko minuta.

ColorNavigator

ColorNavigator NX softver za kontrolu kvaliteta

CG318-4K podržava softver za kontrolu kvaliteta ColorNavigator NX(QC). On nudi upravljanje aktivnostima klijenata ColorEdge monitora i pokriva kalibraciju, emulaciju, ugrađenu senzorsku korelaciju i podešavanja u boji. Pomoću ColorNavigator NX, informacije o kalibraciji se čuvaju na ekranu umesto na operativnom sistemu računara, tako da ne morate kalibrirati ako se povezujete na više od jednog računara. Softver se najčešće koristi sa EIZO-ovim ColorNavigator Network rešenjem.

Podudarno-odgovarajuća boja sa svakim medijem

Sa sadržajem objavljenim na toliko različitih tipova štampanih i digitalnih medija, ključno je znati kako će vaši klijenti videti boju. ColorEdge monitor i kompletni softver ColorNavigator omogućavaju vam upravo to kako su dizajnirane, kako za meku zaštitu, tako i za emulaciju digitalnih uređaja. Dakle, sada možete „predvideti“ kako će se boje pojaviti vašim klijentima, bez obzira da li proizvodite sadržaj za štampane medije, poput knjiga i časopisa ili za digitalne medijske uređaje poput tableta, pametnih telefona i prenosnih računara.

ColorNavigator Network Quality Control Software

ColorNavigator Network pruža centralizovanu kontrolu kvaliteta ColorEdge monitora sa instaliranim ColorNavigator NX. Administratori mogu postaviti režime boje, rasporediti samo-kalibraciju, registrovati ili prilagoditi postavke upravljanja sredstvima, kao i druge zadatke bez obzira da li su monitori lokalni ili udaljeni. Network ColorNavigator Network hostuje na sigurnom cloud serveru kako bi vas oslobodio početnih investicionih i tekućih troškova pružanja sopstvenog servera.

Višestruki ulazi

Sa jednim kablom, DCI 4K rezolucija na 60 Hz podržava oba DisplayPort 1.2 ulaza i 30 Hz pomoću oba HDMI ulaza.

Konzistentan ekran u boji sa IPS Panelom

Veliki monitor na ekranu često prikazuje promenu boje kada se menja ugao gledanja. Sa IPS panelom, više od jedne osobe može gledati ekran odjednom uz minimalne promene u boji ili kontrastu.

Pravi crni ekran

U skladu sa DCI standardom, ColorEdge CG318-4K nudi visoki kontrast od 1500: 1 za stvaranje prave crne površine koju je inače teško prikazati na tipičnom LCD monitoru. Prilikom gledanja ekrana iz ugla u slabo osvetljenoj sobi, tamni tonovi se obično ispiraju zbog karakteristika ekrana LCD pozadinskog osvetljenja. Serija CG je opremljena filmom koji omogućava tonovima da zadrže svoju dubinu čak i kada se gledaju iz ugla.

Stabilna tehnologija prikaza

za neverovatan kvalitet ColorEdge

Na boju i osvetljenost LCD monitora mogu uticati promene temperature okoline i temperature samog monitora. Serija ColorEdge je opremljena s unutrašnjim senzorom temperature koji detektuje te promene i prilagođava monitor tako da se gradacije, boja, osvetljenost i druge karakteristike i dalje prikazuju tačno.

10-Bit simultani prikaz

Sa 10-bitnim istovremenim prikazom boje * iz 16-bitne table za traženje, CG318-4K može prikazati više od milijardu boja istovremeno. Ovo je 64 puta više boja, koliko dobijate sa 8-bitnim ekranom, što rezultira čak i gladnijim bojama i smanjenjem Delta-E između dve susedne boje.

* Grafička ploča i softver koji podržavaju 10-bitni izlaz takođe su potrebni za 10-bitni prikaz. Oprema koja podržava Deep Color je neophodna pomoću HDMI ulaza.

Jedinstvenost širom ekrana

Fluktuacije u osvetljenosti i hromatičnosti na različitim delovima ekrana su česta osobina LCD monitora. Da bi se ovo izbeglo, ColorEdge monitori opremljeni su EIZO patentiranom digitalnom izjednačivačkom jednoručnom (DUE) tehnologijom kako bi se obezbedio stabilan prikaz slike i suprotstavio uticajima na koje temperatura fluktuacije može imati na temperaturi boje i osvetljenosti za stabilan prikaz slike.

3D LUT za precizni prikaz boja

Uključen je 3D LUT koji podešava boje pojedinačno na RGB kubnom stolu. Sa funkcijom emulacije ColorNavigator 6 i ColorNavigator NX, 3D LUT primenjuje filmski izgled na sliku, tako da stvaraoci mogu proveriti kako će njihova publika videti.

.

Stabilna boja za samo tri minuta

Klasičnom monitoru je potrebno 30 minuta ili više da uskladi karakteristike osvetljenosti, hromatičnosti i tonova za stabilizaciju. EIZO je skratio vreme zagrevanja na samo tri minuta. Bez obzira da li radite u studiju ili uzimate monitor sa vama na lokaciji, dobijate pouzdan prikaz boja odmah nakon uključivanja monitora.

Pojedinačno prilagođena u fabrici

EIZO prilagođava RGB karakteristike boja svakog monitora u svojoj fabrici kako bi eliminisao varijacije i obezbedio glatki tonski prikaz.

Prenos i predavanja Cinema

Prethodni režimi za EBU, Rec. 709, SMPTE-C i DCI obezbeđuju da možete raditi u odgovarajućim bojama i gama vrednostima. Za prebacivanje između unapred podešenih tastera samo pritisnite dugme na prednjoj strani monitora. Pomoću ugrađenog senzora za kalibraciju možete podesiti ili održavati postavku osvetljenosti za svaku memoriju.

režimi boja

Marker za sigurnu površinu

Označivač sigurnog područja označava oblast ekrana koja će biti prikazana na bilo kom uređaju za prikazivanje. Ovo vam omogućava da potvrdite da će se prevodi i drugi tekst videti.
Dostupno samo sa HDMI ulaza.

Flicker-Free za smanjenu zamućenost očiju

ColorEdge CG318-4K nudi neometano gledanje na svim nivoima osvetljenja. Sada možete raditi bez zamaranja očiju izazvanim gledanjem treperavog ekrana dugo vremena.
Nežna zaštitna kapuljača

Serija CG dolazi u paketu sa zasenjivačem, koji efikasno sprečava odsjaj na ekranu monitora uzrokovan ambijentalnim osvetljenjem. Zaštitno senilo-kapuljača ColorEdge CG318-4K je novo dizajnirana i magnetno se priključuje na monitor. Ovo omogućava korisnicima da brzo i jednostavno pričvrste nadogradnju bez potrebe za povezivanjem odvojenih delova.

Posvećenost kvalitetu

5 godina garancije

 

5 godina garancije

5-godišnja garancija proizvođača pokriva sve komponente uključujući LCD panel. EIZO može garantovati dug životni vek, jer proizvodi svoje proizvode u sopstvenim fabrikama i obezbeđuje blisku kontrolu nad kvalitetom proizvodnje

 

Zero Bright Pixels

Zero svetla politika

EIZO garantuje da će ovaj proizvod biti oslobođen od sjajnih pod-piksela šest meseci od datuma kupovine za kupovine napravljene 1. septembra 2015. godine ili kasnije.

Pogledajte našu Bright Pixel politiku za detalje.

Garancija za osvetljenost i boju

Svetlost i boje se garantuju do 10.000 sati od datuma proizvodnje.
Mora se koristiti  preporučena osvetljenost od 120 cd / m 2 ili manje, a temperatura boje između 5000 – 6500 K.

TUV Color Accuracy and FograCert Softproof Monitor Certified

Ovo je jedan od prvih monitora na svetu koji dobijaju TUV Rheinlandovu tačnost boje (brza stabilnost). Tačnost boje je prvi kvalitet i performanse za merenje tačnosti boje uređaja za prikazivanje više grafičkih polja kao što su fotografija, post produkcija, dizajn i štampanje.

Fogra je prepoznat kao FragCert Softproof Monitor klase A

Korišćenje u FograCert Softproofing sistemu osigurava dizajnere, specijaliste za štampanje i proizvođače štampanih materijala, oni se mogu pouzdano osloniti na ovaj sistem koji im omogućava da predvidive dosledne rezultate svoga rada.

Color Simulation Software

EIZO-ov UniColor Pro softver simulira boje slepila, kada se koristi sa odabranim EIZO LCD monitorom. Omogućava dizajnerima da vide kako će se njihovi štampani materijali, simboli, logoi, web sadržaji, video zapisi itd. pojaviti onima sa slepilom na boju.

 

Osvetljenje prostora za tamne sobe za projekcije

RadiLight je rasvetno rešenje koje se lako montira direktno na monitor i sija 6500 K svetlosti na zidu iza njega.

Ovo smanjuje zamor očiju dok ne utiče na vidljivost ekrana.

Opremljen je i sa reflektorom za udobno navigiranje vašeg radnog prostora.

Profesionalni korisnici širom sveta kao ambasadori brenda

U 2015. godini EIZO je osnovao ColorEdge ambasadorski program koji promoviše profesionalne fotografe, dizajnere, filmadžije i druge kreativce koji su posvećeni inspiraciji i edukaciji umetnika širom sveta. Ambasadori EIZO – svi njihovi korisnici ColorEdge – strasno su posvećeni svom zanatu i pripremaju najbolju opremu za realizaciju svoje kreativne vizije.

Boja kabineta

Crna

Panel

Tip

IPS

Pozadinsko osvetljenje

Wide-Gamut LED

Veličina

31,1 „/ 79 cm

Izvorna rezolucija

4096 x 2160 (odnos širine 17: 9)

Vidljiva veličina slike (H x V)

698,0 x 368,1 mm

Pixel Pitch

0.170 x 0.170 mm

Gustina piksela

149ppi

Sivine tonovi

DisplayPort, HDMI: 1,024 tones (paleta od 65 hiljada tona)

Display Colors

DisplayPort, HDMI: 1,07 milijardi iz palete od 278 biliona dolara

Uglovi gledanja

(H / V, tipični)

178 °, 178 °

Osvetljenost (tipično)

350 cd / m 2

Preporučena osvetljenost za kalibraciju

120 cd / m 2 ili manje

Contrast Ratio (typical)

1500: 1

HDR Gamma

HLG, PQ krivulja (opcionalno)

Vreme odziva (tipično)

9 ms (sivo-sivo)

Širok opseg pokrivanja (tipično)

Adobe RGB: 99%, DCI-P3: 98%

Video signali

Ulazni terminali

DisplayPort x 2 (HDCP 1.3), HDMI x 2 (Deep Color, HDCP 1.4)

Frekvencija skeniranja

(H / V)

DisplayPort: 24,5 – 137,5 kHz, 22,5 – 71,5 Hz

HDMI: 14,5 – 135,5 kHz, 22,5 – 71,5 Hz

USB

Funkcija

1 port za kontrolu monitora

3-port USB hub

Standardno

USB 3.0

Snaga

Zahtevi za električnom energijom

AC 100 – 240 V, 50/60 Hz

Maksimalna potrošnja energije

140 W

Tipična potrošnja energije

54 W

Režim uštede energije

9 W ili manje

Režim pripravnosti

9 W ili manje

Power Management

Ušteda energije (DisplayPort: Rev. 1.2a)

Ugrađeni senzor kalibracije

Da

Karakteristike i funkcije

Brightness stabilizator

Da

Digital Uniformity Equalizer

Da

Presetni režimi

Color Mode (Custom, Adobe RGB, sRGB, REC709, EBU, SMPTE-C, DCI, REC2020, kalibracija)

OSD jezici

Engleski, nemački, francuski, italijanski, japanski, pojednostavljeni kineski, španski, švedski, tradicionalni kineski

Ostali

Veličina ekrana (Full Screen, Aspect Ratio, Dot by Dot), Podešavanje boje (osvetljenost, temperatura, gama, gamma boja, nijanse, zasićenje, klipiranje, XYZ format, dobitak, crni nivo, Ekran, HDMI podešavanja (smanjenje šuma, detekcija filma, sigurnosna površina, veličina sigurnosne površine, boja granica), automatsko prepoznavanje ulaza, rotiranje menija, USB CHARGE port, štednja energije, indikator, zvučni signal, Informacije, prioritet DUE, zaključavanje tastera, podešavanje slike, format signala, zumiranje, REC709 upozorenje na gamut, sve resetovanje

Fizičke specifikacije

Dimenzije

(Landscape, W x H x D)

735 x 434 – 583 x 245 mm

Dimenzije

(Bez stalka, W x H x D)

735 x 423 x 65,5 mm

Dimenzije

(Landscape

with Hood, W x H x D)

754,4 x 443,6 – 592,6 x 361 mm

Neto težina

11,3 kg / 24,9 lbs

Neto težina (bez postolja)

8.3 kg / 18.3 lbs

Neto težina (sa kapuljačom)

12.2 kg / 36.9 lbs

Opseg podešavanja visine

149 mm

Nagib

35° Up, 5° Down

Okrenite se

344 °

Hole Spacing

(VESA Standard)

Razmak rupa

100 x 100 mm

Zahtevi za životnu sredinu

Operating Temperature

Radna temperatura

Pejzaž: 0 – 35 ° C

Portret: 0 – 30 ° C

Operating Humidity

(R.H., non condensing)

bez kondenzacije

20 – 80%

Sertifikati i standardi

(Molimo kontaktirajte zastupnika EIZO

za najnovije informacije.)

CB, CE, TUV / GS, cTUVus, FCC-B, CAN ICES-3 (B), VCCI-B, TUV / Ergonomije, TUV / Tačnost boje (brza stabilnost), RCM, EAC, RoHS, WEEE, CUDO sertifikovana oznaka , Kina RoHS, CCC, Softproofing sistem FograCert (klasa A) sistem za precizno proziranje

Proprietary Software

Color Mangement Software ColorNavigator 6

Podržano

Namenski softver

Monitor Management Software ColorNavigator NX

Podržano

Isporučena dodatna oprema (Može se razlikovati u zavisnosti od zemlje.)

Za detaljnije informacije kontaktirajte zastupnika EIZO.)

Kabl za napajanje naizmeničnom strujom, signalni kablovi (DisplayPort – DisplayPort, Mini DisplayPort – DisplayPort, HDMI – HDMI), USB kabl, vodič za podešavanje, EIZO LCD Utility Disk (ColorNavigator softver, PDF korisnički priručnik), sertifikat za podešavanje, ScreenCleaner, , garantni list

Garancija

Pet godina 2 5 

Nulti svetlosni pod-pikseli šest meseci od datuma kupovine za kupovine napravljene 1. septembra 2015 ili kasnije.

Crtež dimenzije

PDF

  1. 2Sa trenutnom LCD tehnologijom, panel može sadržati ograničeni broj nedostajućih ili treperljivih piksela.

  2. 5Ako se monitor ostavlja neprekidno tokom dužeg vremenskog perioda, može se pojaviti tamna mrlja ili izgorelost. Da bi se maksimalno povećao vek trajanja monitora, preporučujemo da se monitor periodično isključuje.

Alat za usklađivanje boja

EX3

– Visoka precizna kalibracija za grafičke monitore

Komforno svetlo za čitaonice

RadiLight

– Comfort Light for Reading Rooms

Komplet za čišćenje monitora

Screen Cleaner

– Držite ekran bez prašine i otisaka prstiju
– Uključuje prskalicu i tkaninu

cinetic-studios.jpg

CINETIC STUDIOS (SAD)

27. juni 2016

Visoko preporučeno

„Za tipičnu korekciju boje i video uređivanje, ovaj ekran pruža izvrsnu reprodukciju boja, podršku za rezoluciju i neke odlične ugrađene funkcije, tako da je za svaku preporuku.“

luminous-landscape.jpg

Svetlosni pejzaž (SAD)

19. oktobar 2015

„Ako ste kreativni profesionalac ili kreativni fotograf (sa sredstvima) koji želi i / ili treba da radi u 4K širokom opsegu boja, koji se upravlja bojom ili zahteva najviši stepen preciznosti i jednakosti boje, dobro će vam služiti Eizo CG-318-4K. „

Post

Post Magazine (SAD)

1. septembar 2015

„Dolar za dolar, CG318-4K ga je donosio na svim frontovima, od pružanja kritične boje crne boje i kontra poverenja u snimanju, do nekoliko vrlo dugačkih dana ocenjivanja i montaže snimaka, isporučen je monitor.“

Foto estetika (SAD)

Foto estetika (SAD)

14. juli 2015. godine

„CG 318-4K monitor je, potpuno marginalan, najbolji kompjuterski monitor koji sam video do sada“

4k.com

4K.com (SAD)

22. jun 2015. godine

Ukupan rezultat: A

„ColorEdge CG318-4K je vrhunski monitor sa skoro bez defekata i neke od najboljih reprodukcija boja u postojanju danas na 4K monitoru.“

NAB 2015 najbolja emisija

Digital Video Magazine – NAB 2015

15. april 2015

Nagrada za najbolju izložbu za 2015. godinu

„ColorEdge CG318-4K Color Accurate LCD monitor odabran je među nominovanima na NAB Showu 2015. od strane našeg panela industrijskih stručnjaka koji su prepoznatljivi po svom dizajnu, karakteristikama, troškovnoj efikasnosti i performansama u pružanju usluga profesionalnim korisnicima.“

red_shark.jpg

RedShark (UK)

February 27, 2015

„…in places where purchasing decisions are based on capability, not branding, really good 4K monitoring is made a lot more accessible by the existence of this display.“

alphr

alphr (UK)

February 6, 2015

5/5 Stars

„… za one profesionalce čiji posao zavisi od piksel-savršenih, preciznih fotografija u boji, iz dana u dan, i sa minimalnim problemima, ColorEdge CG318-4K je izuzetno razumna investicija.“

PC Pro A Lista

PC Pro (UK)

February 6, 2015

„The ColorEdge CG318-4K is destined to find a loving home in studios and editing suites worldwide, and rightly so – it’s the best monitor to ever pass through PC Pro’s labs. „