ColorEdge

CG2730

27″ (68 cm) LCD monitor sa hardverskom kalibracijom.
Izrazite neograničenu kreativnost prostranim ekranom i optimalnom reprodukcijom boja.
Ovaj prostrani 27-inčni monitor daje vašoj kreativnoj strasti prostor za uspešnu fotografiju, dizajn, štampu i postprodukciju. Ima ugrađeni senzor za samo-kalibraciju za samo-održavanje zadatih referenci monitora bez nadzora, živopisne boje reprodukovane po industrijskim standardima i izuzetno visok kontrast za prikazivanje prave crne boje.

Referentni materijal za nadogradnju vaše kreativnosti

Saznajte više o upravljanju bojama, postavkama softvera i štampača za optimalno usklađivanje sa ekranom i još mnogo toga sa besplatnim digitalnim resursima kompanije EIZO korišćenjem EIZO biblioteke putem linka.

https://www.eizoglobal.com/library/index4.html

Jednostavno i precizno upravljanje bojama

Ugrađeni senzor za automatizaciju radnog toka

Automatizujte kalibraciju senzorom koji se nalazi unutar prednje maske. Senzor se okreće na ekran samo kada se kalibriše, što eliminiše potrebu za uređajem za kalibraciju nezavisnih proizvođača. Funkcioniše čak i dok je monitor u portretnom režimu.

ColorNavigator 6 Upravljanje bojama

Da biste pravilno upravljali bojama u svom radu, potrebno je da budete sigurni da vaš monitor održava dosledna podešavanja. Softverski paket ColorNavigator 6 vam omogućava da lako izvršite kalibraciju. Jednostavno odaberite željenu memoriju ili dodelite vrednosti za osvetljenost, belu tačku i gama. Ugrađeni senzor direktno koristi monitor za pretraživanje i kreira ICC profil u roku od nekoliko minuta.

ColorNavigator

https://www.eizoglobal.com/products/coloredge/cn/index.html

ColorNavigator NX softver za kontrolu kvaliteta

ColorEdge CG2730 podržava softver za kontrolu kvaliteta ColorNavigator NX (QC). On nudi upravljanje aktivnostima klijenata ColorEdge monitora i pokriva kalibraciju, ugrađenu senzorsku korelaciju i podešavanja u boji. Pomoću ColorNavigator NX, informacije o kalibraciji se čuvaju na ekranu umesto na operativnom sistemu računara, tako da ne morate kalibrirati ako se povezujete na više od jednog računara. Softver se najčešće koristi sa EIZO-ovim ColorNavigator Network rešenjem.

ColorNavigator NX

ColorNavigator Network Quality Control Software

ColorNavigator Network pruža centralizovanu kontrolu kvaliteta ColorEdge monitora sa instaliranim ColorNavigator NX. Administratori mogu postaviti režime boje, rasporediti samo-kalibraciju, registrovati ili prilagoditi postavke upravljanja sredstvima, kao i druge zadatke u zavisnosti da li su monitori lokalni ili udaljeni. Network ColorNavigator Network hostuje na sigurnom cloud serveru kako bi vas oslobodio početnih investicionih i tekućih troškova pružanja sopstvenog servera.

Karakteristike za kreativni rad

Prostrana veličina ekrana za kreativni rad

Prostrani 27-inčni ekran ColorEdge CG2730 ima native rezoluciju od 2560 x 1440, što nudi broj piksela dvostruko veći od 1280 x 1024 i 60% više od 1920 x 1200 rezolucija. To daje kreativnim materijalima dovoljno prostora za rad sa slikama, paletama alata i drugim prozorima.

Živopisne boje reprodukovane u industrijske standarde

boja gumatColorEdge CG2730 reprodukuje gotovo ceo Adobe® RGB prostor boje tako da se slike snimljene u Adobe® RGB-u ispravno prikazuju. Fotografije živopisnog plavog neba i bujnih zelenih šuma se reprodukuju verno, dok monitori koji se  ograničavaju na prostor sRGB boje ne mogu to prikazati. Širok spektar boja takođe osigurava reprodukciju skoro čitavih CMYK prostora u boji koje se koriste u štampi, sa obloženim ISO-oblogama i američkim CMYK omotima. ColorEdge CG2730 takođe reprodukuje 98% DCI-P3 prostora u boji koji se koristi u postprodukciji.

10-bitni simultani prikaz

Korišćenjem DisplayPort ili HDMI ulaza, ColorEdge CG2730 nudi 10-bitni simultani prikaz * iz 16-bitne look-up-table (LUT) što znači da može istovremeno prikazati više od milijardu boja. Ovo je 64 puta više boja nego što dobijate sa 8-bitnim ekranom, što rezultira glatkim bojama i smanjenjem Delta-E između dve susedne boje.

10-bitni simultani prikaz

* Grafička ploča i softver koji podržavaju 10-bitni izlaz takođe su potrebni za 10-bitni prikaz. Oprema koja podržava Deep Color je neophodna pomoću HDMI ulaza.    

Prilagođena u fabrici za glatke gradacije boja

Nivo gama za svaki ColorEdge monitor je fabrički podešen merenjem vrednosti gama od R, G i B od 0 do 255, a zatim koristeći 16-bitni look-up-tabelu (LUT) monitora za izbor najprikladnijih tonova i postići željenu vrednost. Na ovaj način se obezbeđuju najsmernije gradacije boja u vašim slikama.

Stabilna tehnologija prikaza za neverovatan kvalitet ColorEdge

Stabilna tehnologija prikaza za neverovatan kvalitet ColorEdgeNa boju i osvetljenost LCD monitora mogu uticati promene temperature okoline i temperature samog monitora. Serija ColorEdge je opremljena  unutrašnjim senzorom temperature koji detektuje te promene i prilagođava monitor tako da se gradacije, boja, svetlina i druge karakteristike i dalje prikazuju tačno.

Stabilna boja u samo 3 minuta

Klasičanom monitoru treba 30 minuta ili više da postigne  karakteristike osvetljenosti, hromatičnosti i tonova za stabilizaciju. ColorEdge CG2730 traje samo 3 minuta. Bez obzira da li radite u studiju ili nosite monitor sa vama na lokaciju, dobijate pouzdan prikaz boja odmah nakon uključivanja monitora.

Stabilna boja za samo 3 minute

Jedinstvenost širom ekrana

Fluktuacije u osvetljenosti i hromatičnosti na različitim delovima ekrana su česta osobina LCD monitora. Da bi se ovo prevazišlo, ColorEdge monitori opremljeni su patentiranom EIZO  digitalnom izjednačivačkom jednoručnom (DUE) tehnologijom kako bi se obezbedio stabilan prikaz slike i balansirao uticaj koji može imati fluktuirajuća temperatura na temperaturi boje i osvetljenosti za stabilan prikaz slike.

Jedinstvenost širom ekrana

Široki uglovi gledanja sa IPS paneli

Ugao gledanja od 178 ° koji pruža tehnologija IPS panela omogućava da dvoje ili više ljudi gledaju ekran istovremeno sa minimalnim promena boje ili kontrasta.

široki uglovi igle

Funkcija za uređivanje videa i postprodukciju

Pravi crni ekran

U skladu sa DCI standardom, ColorEdge CG2730 nudi visok kontrast od 1500: 1 * za stvaranje prave crne koju je inače  teško prikazati na tipičnom LCD monitoru. Prilikom gledanja ekrana iz ugla u slabo osvetljenoj sobi, tamni tonovi se obično ispiraju zbog karakteristika ekrana LCD pozadinskog osvetljenja. Serija CG je opremljena retardacijskim filmom koji omogućava tonovima da zadrže svoju dubinu čak i kada se gledaju iz ugla.

comparison.jpg

Elegantan, prijatan dizajn

Slimmer Bezels

ColorEdge CG2730 ima elegantan dizajn nove kutije, tako da se možete više fokusirati na ekran. Donji okvir je približno 46% tanji i dubina monitora je približno 30% tanja u odnosu na prethodni model.

slimmer.jpg

Bešavne elektrostatičke sklopke

Ravan dizajn koristi elektrostatičke prekidače na prednjoj maski umesto tradicionalnih dugmadi za besprekoran pristup podešavanjima monitora.

switches.jpg

Ugrađena ručka za nošenje

Ručica za nošenje na poleđini monitora omogućava vam jednostavno premeštanje sa jedne lokacije na drugu. Monitor je takođe 30% lakši od svog prethodnika, težak je svega 8,9 kg, što ga čini još lakšim za nošenje.

rukovati

USB priključci za jednostavno rukovanje

Monitor je opremljen sa tri jednostavna pristupna USB 3.0 porta, uključujući jedan port za uređaje za punjenje baterija, kao što je pametni telefon.

usb.jpg

Karakteristike za udobnost i jednostavnost upotrebe

Minimizirana refleksija sa panelom bez odsjaja

Monitor je opremljen IPS-om bez odbljeska za visoku vidljivost. Takođe koristi tehnologiju zatamnjenja kako bi se smanjio efekat treperenja i sprečio zamor očiju za udobnije radno okruženje.

I / P konverzija za prikaz bez treptaja

HDMI ulaz ColorEdge CG2730 podržava I / P (prolazna / progresivna) konverzija za pretvaranje signala za preklapanje sa TV-a i video zapisa u progresivne signale za prikazivanje bez treperenja. 

Zaštitna kapuljača

Serija CG dolazi u paketu sa zasenjivačem, koji efikasno sprečava odsjaj na ekranu monitora uzrokovan ambijentalnim osvetljenjem. Zaštitno senilo-kapuljača ColorEdge CG2370 je novo dizajnirana i magnetno se priključuje na monitor. Ovo omogućava korisnicima da brzo i jednostavno pričvrste nadogradnju bez potrebe za povezivanjem odvojenih delova.

Ergonomski stalak stabilan i prilagodljiv

Podešavate ekran da nađete najprikladniji ugao i premeštate ga kako biste pokazali svoj rad kolegi ili klijentu. Monitor dolazi sa svestranim postoljem koje nudi podešavanje visine, nagiba i okretanja, kao i prikaz portreta. Stalak je opremljen i sa brzim oslobađanjem koji vam omogućava jednostavno uklanjanje ekrana sa postolja jednim dodirom.

Višestruki ulazi

Uključeni su DisplayPort, HDMI i DVI-D ulazi i podržavaju različite tipove grafičkih ploča. HDMI ulaz takođe nudi direktnu vezu sa digitalnim fotoaparatima. Dva USB porta uzvodno omogućavaju istovremeno povezivanje dva računara, tako da nije neophodno ponovno povezivanje USB kabla kada koristite softver ColorNavigator 6 i prebacivanje između računara.

konektori

.

Posvećenost kvalitetu

5-godišnja garancija proizvođača

5 godina garancijeMonitori ColorEdge podržava petogodišnja garancija proizvođača koja pokriva sve komponente uključujući LCD panel *. EIZO proizvodi svoje proizvode u sopstvenim fabrikama kako bi omogućio blisku kontrolu kvaliteta proizvodnje i osigurala da svaki monitor bude izgrađen do kraja.

* Vreme upotrebe je ograničeno na 30.000 sati.

Zero Bright Pixels

Zero svetla politikaEIZO garantuje da će njegovi ColorEdge monitori biti oslobođeni od sjajnih pod-piksela šest meseci od datuma kupovine.

Pogledajte našu Bright Pixel politiku za detalje.

Brightness i Color Warranty

Svetlost i boja ColorEdge CG2730 su garancirani do 10.000 sati * od datuma kupovine.
Monitor se mora koristiti u okviru preporučene svetline od 120 cd / m 2 ili manje i temperatura boje između 5000-6500 K.

TUV preciznost boje i sertifikovan FograCert softproof monitor

CG2730 TUV

CG2730 je dobio sertifikat TUV Rheinland’s Color Accuracy (Quick Stability grade).Tačnost boje je prvi kvalitet i performanse za merenje tačnosti boje uređaja za prikazivanje više grafičkih polja kao što su fotografija, post produkcija, dizajn i štampanje.
Fogra je prepoznat kao FragCert Softproof Monitor klase A. Korišćenje u FograCert Softproofing sistemu osigurava dizajnere, specifikate za štampanje i proizvođači štampanja mogu se osloniti na meki dokaz za predvidive i dosledne rezultate.
Više o ovim sertifikatima

Evaluacija izvršena sa DUE Prioritetom monitora postavljenim na Uniformitet.

Color Simulation Software

 

 Klasa A FograCert Softproof Monitor

EIZO-ov UniColor Pro softver simulira boje slepila kada se koristi sa odabranim EIZO LCD monitora. Omogućava dizajnerima da vide kako će se njihovi štampani materijali,

znaci, web sadržaji, video zapisi itd. Pojaviti onima s slepilom u boji.

Više o UniColor Pro

Preuzmite UniColor Pro

Koristi profesionalne kreativce širom sveta

U 2015. godini EIZO je osnovao ColorEdge ambasadorski program koji prikazuje profesionalne fotografe, dizajnere, filmadžije i druge kreativce koji su posvećeni inspiraciji i edukaciji umetnika širom sveta. Ambasadori EIZO – svi njihovi korisnici ColorEdge – strasno su posvećeni njihovom zanatu i pripremaju najbolju opremu za realizaciju svoje kreativne vizije.

Da biste videli naše Ambasadore ColorEdge, kliknite ovde .
ambasadori

Boja kabineta Crna
Panel
Tip IPS
Pozadinsko osvetljenje Wide-Gamut LED
Veličina 27,0 „/ 68,5 cm
Izvorna rezolucija 2560 x 1440 (odnos širine 16: 9)
Vidljiva veličina slike (V x V) 596,7 x 335,6 mm
Pixel Pitch 0.233 x 0.233 mm
Gustina piksela 109ppi
Sivi tonovi DisplayPort, HDMI: 1.024 tona (paleta od 65 hiljada tona)

DVI: 256 tona (paleta od 65 hiljada tona)

Boje ekrana DisplayPort, HDMI: 1,07 milijardi iz palete od 278 biliona

DVI: 16,77 miliona iz palete od 278 triliona

Uglovi gledanja (H / V, tipični) 178 °, 178 °
Osvetljenost (tipično) 350 cd / m 2
Preporučena osvetljenost za kalibraciju 120 cd / m 2 ili manje
Kontrast (tipično) 1500: 1
Vrieme odziva (tipično) 13 ms (sivo-sivo)
Širok opseg pokrivanja (tipično) Adobe RGB: 99%, DCI-P3: 98%
Video signali
Ulazni terminali DisplayPort (HDCP 1.3), HDMI (Deep Color, HDCP 1.4), DVI-D (HDCP 1.4)
Frekvencija skeniranja (H / V) DisplayPort, DVI: 26 – 89 kHz, 23 – 61 Hz
HDMI: 15 – 89 kHz, 23 – 61 Hz
USB
Funkcija 2 porta za kontrolu monitora
3-port USB hub
Standardno USB 3.0
Snaga
Zahtevi za električnom energijom AC 100 – 240 V, 50/60 Hz
Maksimalna potrošnja energije 95 W
Tipična potrošnja energije 33 W
Režim uštede energije 0.6 W ili manje
Režim pripravnosti 0.6 W ili manje
Power Management Ušteda energije (DisplayPort verzija 1.2a, DVI DMPM)
Ugrađeni senzor kalibracije Da
Funkcije i funkcije
Stabilizacija osvetljenja Da
Digital Equation Equalizer Da
Presetni režimi Color Mode (prilagođena, Adobe RGB, sRGB, kalibracija)
OSD jezici Engleski, nemački, francuski, italijanski, japanski, pojednostavljeni kineski, španski, švedski, tradicionalni kineski
Ostali Podešavanje boje (osvetljenost, temperatura, gama, boja gamma, nijansa, zasićenje, klipping, dobivanje, nezavisna kontrola od 6 boja, resetovanje), proširenje slike (auto, celi ekran, Opseg, smanjenje buke, automatsko prepoznavanje Iuputa, rotiranje menija, USB CHARGE port, ušteda energije, indikator, zvučni signal, ulazni preskok, preklapanje načina rada, izbor USB-a, informacije o signalima, informacije o monitorima, zaključavanje tastera, , Resetuj monitor
Fizičke specifikacije
Dimenzije (Landscape, Š x V x D) 638 x 404,1 – 559,1 x 245 mm
Dimenzije (Portret, Š x V x D) 378,2 x 649 – 689 x 245 mm
Dimenzije (bez postolja, Š x V x D) 638 x 378,2 x 64 mm
Dimenzije (ekran sa kapuljačom, Š x V x D) 657,4 x 413,8 – 568,8 x 336 mm
Neto težina 8,9 kg / 19,6 lbs
Neto težina (bez postolja) 6.1 kg / 13.4 lbs
Neto težina (sa kapuljačom) 9,5 kg / 20,9 lbs
Opseg podešavanja visine 155 mm
Nagib 35 ° Gore, 5 ° dole
Ugao rotacije 344 °
Pivot 90 °
Razmak između rupa (VESA standard) 100 x 100 mm
Zahtevi za životnu sredinu
Radna temperatura 0 – 35 ° C
Vlažnost pri radu (RH, bez kondenzacije) 20 – 80%
Certifikati i standardi (Molimo kontaktirajte EIZO za najnovije informacije.) CB, TUV / GS, CE, cTUVus, FCC-B, CAN ICES-3 (B), VCCI-B, TUV / Ergonomics, TUV / Tačnost boje (brza stabilnost), RCM, EAC, RoHS, CCC, FograCert Softproofing sistem (klasa A)
Namenski softver
Jednostavno dodavanje boja za usklađivanje boja pomoću brzog snimanja boja Podržano
Zaštićeni softver
Color Mangement softver ColorNavigator 6 Podržano
Namenski softver
Monitor Management Software ColorNavigator NX Podržano
Isporučena dodatna oprema (Može se razlikovati u zavisnosti od zemlje.) Za detaljnije informacije kontaktirajte EIZO.) Kabl za napajanje naizmeničnom strujom, signalni kablovi (DVI-D – DVI-D [podrška za dvostruku vezu], Mini DisplayPort – DisplayPort), USB kabl, vodič za podešavanje, EIZO LCD Utility Disk (softver ColorNavigator, PDF korisnički priručnik), sertifikat za podešavanje, ScreenCleaner, monitor poklopac, brza referenca, garancija
Garancija Pet godina 2 5 
Nulti svetlosni pod-pikseli šest meseci od datuma kupovine za kupovine napravljene 1. septembra 2015 ili kasnije.
Crtež dimenzije PDF
  1. 2Sa trenutnom LCD tehnologijom, panel može sadržati ograničeni broj nedostajućih ili treperljivih piksela.
  2. 5Ako se monitor ostavlja neprekidno tokom dužeg vremenskog perioda, može se pojaviti tamna mrlja ili izgorelost. Da bi se maksimalno povećao vek trajanja monitora, preporučujemo da se monitor periodično isključuje.

Priručnici

Jezici

Dokument Jezik Veličina Skinuti
UniColor Pro 1.5.2 Priručnik za softver Engleski 703 KB Skinuti
ColorNavigator NX Ver.1.1.13 Korisničko uputstvo Engleski 1.98 MB Skinuti
CG2730 Korisničko uputstvo Engleski 3.79 MB Skinuti
CG2730 Vodič za postavljanje Engleski
Kineski-pojednostavljeni
Kineski-tradicionalni
Francuski
Nemački
Ruski
7.33 MB Skinuti
Uputstvo za korišćenje brze boje u boji Engleski 12.7 MB Skinuti
ColorNavigator Ver.6.4.18 Korisničko uputstvo Engleski 5.74 MB Skinuti

Kompatibilnost

Datum Predmet
13. juna 2018 Microsoft Windows 10 April 2018 Ažuriranje (1803) Kompatibilnost sa EIZO softverom
13. juna 2018 Microsoft Surface Pro 4 kompatibilnost sa EIZO monitori
13. juna 2018 Mac 2017 kompatibilnost modela sa EIZO monitora
21. decembar 2017 10-bitni Display metod sa Adobe Photoshop CC 2017/2018 i kompatibilnost grafičke ploče
11. decembar 2017 Protivjerenje za ColorNavigator 6 / NX nije moguće primijeniti profil u macOS High Sierra (10.13)
28. septembar 2017 macOS High Sierra (10.13) Kompatibilnost sa EIZO softverom
11. aprila 2017 Microsoft Windows 10 Creators Update (1703) Kompatibilnost sa EIZO softverom
6. decembar 2016 Thunderbolt 3 (MacBook Pro) Kompatibilnost sa EIZO monitora
7. oktobar 2016 macOS Sierra (10.12) Kompatibilnost sa EIZO softverom
14. aprila 2016 Microsoft Windows 10 (1507) Kompatibilnost sa EIZO softverom
16. septembar 2015 OS X El Capitan (10.11) Kompatibilnost sa EIZO softverom
19. jun 2015. godine 10-bitni Display metod sa Adobe Photoshop CC 2014 i grafičkom pločom kompatibilnost
6. februara 2015 OS X Yosemite (10.10) Kompatibilnost sa EIZO softverom

Alat za usklađivanje boja

EX3

– Visoka precizna kalibracija za grafičke monitore

Monitor Hood

CH2700

Nosač

LA-011-W

35 ° prema nagibu i 180 ° okretnom opsegu podešavanja

Komplet za čišćenje monitora

Screen Cleaner

– Držite ekran bez prašine i otisaka prstiju
– Uključuje prskalicu i tkaninu

pctipp_switzerland.png Pctipp (Švajcarska)

9. oktobar 2017

5 od 5 zvezdica

„EIZO ColorEdge CG2730 je odličan monitor za stručnjake za fotografiju i grafiku, sa odličnim kvalitetom slike i uredno opremljenim dodacima, CG2730 je dosledno uverljiv, a posebno je ugrađen kolorimetar, pomoću kog možete kalibrirati monitor bez spoljnog hardvera. “

Njemački 
Google Translation

 

cg2730-photoreview-editors-choice.png Pregled fotografija (Australija)

Septembar 2017

Editor’s Choice

„ColorEdge CG2730 je dizajniran za ozbiljne grafičke korisnike, naročito fotografe i dizajnere koji mogu imati koristi od jednostavne i precizne kalibracije boja i superiorne stabilnosti.“

 

cg2730-eisa_award.jpg EISA (European Imaging and Sound Association)

15. avgust 2017

Najbolji foto-prikaz 2017-2018

„EIZO ColorEdge CG2730 zadovoljava potrebe profesionalnog fotografa, sa veličinom ekrana od 27 inča i visokom rezolucijom, može prikazati sliku veličine A3 i i dalje ostavlja dovoljno prostora za palete za prilagođavanje vašeg softvera. izvanredan sa visokim kontrastom (1500: 1), sposobnošću reprodukcije dubokih crnih boja i izvanrednim bojama koje pokrivaju 99% Adobe RGB prostora u boji. Najinovativnija karakteristika je njegov jednostavan za korišćenje ugrađeni senzor za kalibraciju, koji se kalira na ekranu prilikom kalibracije i omogućava spasavanje različitih profila, eliminišući potrebu za uređajima nezavisnih proizvođača. Nadalje, na ekranu se isporučuje senilo za senčenje. „