ColorEdge

CG248-4K

Primetite svaki detalj.

23,8″ (60 cm)  Hardverska kalibracija LCD monitora

 

4K monitor koji vam daje svaki detalj sa izuzetnom preciznošću boja. Sve najbolje funkcije ColorEdge monitora kao što je samo-kalibracija dostupne su na ekranu od 4K po prvi put.

Referentni materijal za nadogradnju vaše kreativnosti

Saznajte više o upravljanju bojama, postavkama softvera i štampača za optimalno usklađivanje sa ekranom i još mnogo toga sa besplatnim digitalnim resursima kompanije EIZO, korišćenjem EIZO biblioteke putem linka.

https://www.eizoglobal.com/library/index4.html

bnr_cm_resources_library_b.jpg

4K resursa

4K kompatibilnost grafičke kartice

Četvorostruka rezolucija , pun HD i više

Posetite ovu stranicu kako biste proverili kompatibilnost grafičkih kartica za CG318-4K.

DPI skaliranje

Posetite ovu stranicu da biste saznali kako da umanjite veličinu teksta ili ikona da biste podesili veličinu prikazanu sa drugim rezolucijama monitora.

Najveća gustina piksela za još prefinjeniji prikaz slike.

Sa najvećom gustinom piksela u našoj kolekciji ColorEdge kod neprevaziđenog 185 ppi, prikaz 4K slike nikada nije bio toliko prefinjen. Sada možete uživati ​​u izuzetnim detaljima na fotografijama visoke rezolucije koje se ne mogu reprodukovati standardnim monitorom. Alfanumerički karakteri i konture takođe se odlikuju odličnom oštrinom za radni proces štampanja. 4K ekran visoke definicije (UHD) (3840 × 2160) je četiri puta veći od punog HD (1920 × 1080), što ga čini idealnim za fotografisanje visoke rezolucije ili kao referentni monitor za kreiranje 4K video zapisa.

Reprodukuje 99% Adobe RGB Color Space-a

Reprodukuju nebesku plavu i veliki raspon zelenih nijansi koje standardni sRGB monitori ne mogu uz 99% Adobe RGB pokrivenost monitora. Slike snimljene u RAW-u mogu se pretvoriti u Adobe RGB ili slike snimljene u Adobe RGB-u biće ispravno prikazane. Širok raspon boja takođe osigurava da monitor pokriva 100% rec. 709, EBU i SMPTE-C standarda, kao i 93% DCI koji se koristi u postprodukciji. Bez obzira da li radite sa fotografijom, video zapisom ili štampanjem, ovaj monitor omogućava vernu reprodukciju boja za mnoštvo kreativnih industrija.

Ugrađeni senzor za kalibraciju

Automatizujte kalibraciju pomoću ugrađenog senzora za kalibraciju koji eliminiše vreme i napor spoljnog uređaja za kalibraciju. Pomoću namenjenog ColorNavigator 6 i ColorNavigator NX softvera, možete odrediti da se monitor sam kalibriše u određeno vreme, tako da uvek možete biti sigurni da se slike prikazuju sa izuzetnom preciznošću boja. Monitor će se držati unapred podešenog rasporeda čak i ako je isključen ili nije povezan sa računarom.

ColorNavigator 6 – Upravljanje bojama

Da biste pravilno upravljali bojama u svom radu, potrebno je osigurati da vaš monitor podržava dosledna podešavanja. ColorNavigator 6 je dostupan kao besplatan download i omogućava vam jednostavno izvođenje kalibracije. Jednostavno odaberite željenu memoriju ili dodelite vrednosti za osvetljenost, belu tačku i gama. Ugrađeni senzor direktno koristi monitor za pretraživanje i kreira ICC profil u roku od nekoliko minuta.

ColorNavigator NX softver za kontrolu kvaliteta

CG247X podržava softver za kontrolu kvaliteta ColorNavigator NX (QC). On nudi upravljanje aktivnostima klijenata ColorEdge monitora i pokriva kalibraciju, emulaciju, ugrađenu senzorsku korelaciju i podešavanja u boji. Pomoću ColorNavigator NX, informacije o kalibraciji se čuvaju na ekranu umesto na operativnom sistemu računara, tako da ne morate kalibrirati ako se povezujete na više od jednog računara. Softver se najčešće koristi sa EIZO-ovim ColorNavigator Network rešenjem.

ColorNavigator NX

ColorNavigator Network Color Management Software

ColorNavigator Network pruža centralizovanu kontrolu kvaliteta ColorEdge monitora sa instaliranim ColorNavigator NX. Administratori mogu postaviti režime boje, rasporediti samo-kalibraciju, registrovati ili prilagoditi postavke upravljanja sredstvima, kao i druge zadatke u zavisnosti da li su monitori lokalni ili udaljeni. Network ColorNavigator Network hostuje na sigurnom cloud serveru kako bi vas oslobodio početnih investicionih i tekućih troškova pružanja sopstvenog servera.

Podudarno-odgovarajuća boja sa svakim medijem

Sa sadržajem objavljenim na toliko različitih tipova štampanih i digitalnih medija, ključno je znati kako će vaši klijenti videti boju. ColorEdge monitor i kompletni softver ColorNavigator omogućavaju vam upravo to, kako su dizajnirani i za meku zaštitu tako i za emulaciju digitalnih uređaja. Dakle, sada možete „predvideti“ kako će se boje pojaviti vašim klijentima, da li proizvodite sadržaj za štampane medije poput knjiga i časopisa ili za digitalne medijske uređaje poput tableta, pametnih telefona i prenosnih računara.

Odlični tamni tonovi iz ugla

Prilikom gledanja ekrana iz ugla u slabo osvetljenoj sobi, tamni tonovi se obično ispiraju zbog karakteristika ekrana LCD pozadinskog osvetljenja. ColorEdge CG248-4K je opremljen filmom koji omogućava tonovima da zadrže svoju dubinu čak i kada se gledaju iz ugla.

Konzistentan ekran u boji sa IPS Panelom

Veliki monitor na ekranu često prikazuje promenu boje kada se menja ugao gledanja. Sa IPS panelom, više od jedne osobe može gledati ekran odjednom uz minimalne promene u boji ili kontrastu.

Jedinstvenost širom ekrana

Fluktuacije u osvetljenosti i hromatičnosti na različitim delovima ekrana su česta osobina LCD monitora. Da bi se ovo prevazišlo, ColorEdge monitori opremljeni su patentiranom EIZO digitalnom izjednačivačkom jednoručnom (DUE) tehnologijom kako bi se obezbedio stabilan prikaz slike i balansira uticaj koji može imati fluktuirajuća temperatura na temperaturu boje i osvetljenosti za stabilan prikaz slike.

Stabilna tehnologija prikaza

za neverovatan kvalitet ColorEdge


Na boju i osvetljenost LCD monitora mogu uticati promene temperature okoline i temperature samog monitora. Serija ColorEdge je opremljena  unutrašnjim senzorom temperature koji detektuje te promene i prilagođava monitor tako da se gradacije, boja, osvetljenost i druge karakteristike i dalje prikazuju tačno.

10-Bit simultani prikaz

Sa 10-bitnim istovremenim prikazom boje * iz 16-bitne table za traženje, CG248-4K može prikazati više od jedne milijarde boja istovremeno. Ovo je 64 puta više boja, koliko dobijate sa 8-bitnim ekranom, što rezultira čak i zahtevnijim bojama i smanjenjem Delta-E između dve susedne boje.

3D LUT za precizni prikaz boja

Uključen je 3D LUT koji podešava boje pojedinačno na RGB kubnom stolu. Sa funkcijom emulacije ColorNavigator 6 i ColorNavigator NX, 3D LUT primenjuje filmski izgled na sliku, tako da stvaraoci mogu proveriti kako će njihova publika videti.

.

Stabilna boja za samo tri minuta

Klasičnom monitoru je potrebno 30 minuta ili više za uskladi karakteristike osvetljenosti, hromatičnosti i tonova za stabilizaciju. EIZO je skratio vreme zagrevanja na samo tri minuta. Bez obzira da li radite u studiju ili uzimate monitor sa vama na lokaciji, dobijate pouzdan prikaz boja odmah nakon uključivanja monitora.

Pojedinačno prilagođena u fabrici

EIZO prilagođava RGB karakteristike boja svakog monitora u svojoj fabrici kako bi eliminisao varijacije i obezbedio glatki tonski prikaz.

HDR Gamma podrška

EIZO nudi opcione HLG i PQ zakrivljenosti za mnoge svoje trenutne monitore CG serije. Optimizovane gama krivulje omogućavaju da slike budu vernije percipiranju stvarnog sveta ljudskim okom u poređenju sa SDR-om. Ovi proizvodi podržavaju radni tok HDR-a od snimanja do ocene boje.

Prenos i predavanja Cinema

Prethodni režimi za EBU, Rec. 709, SMPTE-C i DCI obezbeđuju da možete raditi u odgovarajućim bojama i gama vrednostima. Za prebacivanje između unapred podešenih tastera samo pritisnite dugme na prednjoj strani monitora. Pomoću ugrađenog senzora za kalibraciju možete podesiti ili održavati postavku osvetljenosti za svaku memoriju.

Višestruki ulazi

Sa jednim kablom, UHD 4K rezolucija podržava 60 Hz od strane DisplayPort 1.2 ulaza i 30 Hz pomoću oba HDMI ulaza.

Funkcija 4K zuma

Uvećajte područja ekrana da biste potvrdili male detalje i proverili tačnost fokusa na fotografijama pomoću funkcije 4K zumiranja. Brzo i lako se pristupa pomoću prednjih tastera monitora.

Marker za sigurnu površinu

Označivač sigurnog područja označava oblast ekrana koja će biti prikazana na bilo kom uređaju za prikazivanje. Ovo vam omogućava da potvrdite da će se prevodi i drugi tekst videti.
Dostupno samo sa HDMI ulaza.

Osvetljenje prostora zamračene sale za projekcije

RadiLight je rasvetno rešenje koje se lako montira direktno na monitor i sija 6500 K svetlosti na zidu iza njega. Ovo smanjuje zamor očiju dok ne utiče na vidljivost ekrana. Opremljen je i sa reflektorom za udobno navigiranje vašeg radnog prostora.

 Zaštitna kapuljača

Serija CG dolazi u paketu sa zasenjivačem, koji efikasno sprečava odsjaj na ekranu monitora uzrokovan ambijentalnim osvetljenjem. Zaštitno senilo-kapuljača ColorEdge CG318-4K je novo dizajnirana i magnetno se priključuje na monitor. Ovo omogućava korisnicima da brzo i jednostavno pričvrste nadogradnju bez potrebe za povezivanjem odvojenih delova.

Posvećenost kvalitetu

5 godina garancije

5-godišnja garancija proizvođača pokriva sve komponente uključujući LCD panel. EIZO može garantovati dug životni vek, jer proizvodi svoje proizvode u sopstvenim fabrikama i

obezbeđuje blisku kontrolu nad kvalitetom proizvodnje

Zero Bright Pixels

EIZO garantuje da će ovaj proizvod biti oslobođen od sjajnih pod-piksela šest meseci od datuma kupovine za kupovine napravljene 1. septembra 2015. godine ili kasnije.

Pogledajte našu Bright Pixel politiku za detalje.

Garancija za osvetljenost i boju

Svetlost i boje se garantuju do 10.000 sati od datuma proizvodnje.
Mora se koristiti  preporučena osvetljenost od 120 cd / m 2 ili manje, a temperatura boje između 5000 – 6500 K.

TUV Color Accuracy and FograCert Softproof Monitor Certified

Ovo je jedan od prvih monitora na svetu koji dobijaju TUV Rheinlandovu tačnost boje (brza stabilnost). Tačnost boje je prvi kvalitet i performanse za merenje tačnosti boje uređaja za prikazivanje više grafičkih polja kao što su fotografija, post produkcija, dizajn i štampanje.

 

Fogra je prepoznat kao FragCert Softproof Monitor klase A

Korišćenje u FograCert Softproofing sistemu osigurava dizajnere, specifikate za štampanje i proizvođači štampanja mogu se pouzdano osloniti na predvidive kao dosledne rezultate.

Color Simulation Software

EIZO-ov UniColor Pro softver simulira boje slepila kada se koristi sa odabranim EIZO LCD monitora. Omogućava dizajnerima da vide kako će se njihovi štampani materijali, znaci, web sadržaji, video zapisi itd. pojaviti onima sa slepilom u boji.

Profesionalni korisnici širom sveta kao ambasadori brenda

U 2015. godini EIZO je osnovao ColorEdge ambasadorski program koji prikazuje profesionalne fotografe, dizajnere, filmadžije i druge kreativce koji su posvećeni inspiraciji i edukaciji umetnika širom sveta. Ambasadori EIZO – svi njihovi korisnici ColorEdge – strasno su posvećeni njihovom zanatu i pripremaju najbolju opremu za realizaciju svoje kreativne vizije.

Boja kabineta

Crna

Panel

Tip

IPS

Pozadinsko osvetljenje

Wide-Gamut LED

Veličina

23,8 „/ 60 cm

Izvorna rezolucija

3840 x 2160 (odnos širine 16: 9)

Vidljiva veličina slike (V x V)

527,0 x 296,5 mm

Pixel Pitch

0,137 x 0,137 mm

Gustina piksela

185ppi

Sivine tonovi

DisplayPort, HDMI: 1024 tona (paleta od 65 hiljada tona)

Boje ekrana

DisplayPort, HDMI: 1,07 milijardi iz palete od 278 biliona dolara

Uglovi gledanja (H / V, tipični)

178 °, 178 °

Osvetljenost (tipično)

350 cd / m 2

Preporučena osvetljenost za kalibraciju

120 cd / m 2 ili manje

Kontrast (tipično)

1000: 1

HDR Gamma

HLG, PQ krivulja (opcionalno)

Vrieme odziva (tipično)

14 ms (sivo-sivo)

Širok opseg pokrivanja (tipično)

Adobe RGB: 99%, DCI-P3: 93%

Video signali

Ulazni terminali

DisplayPort x 2 (HDCP 1.3), HDMI x 2 (Deep Color, HDCP 1.4)

Frekvencija skeniranja (H / V)

DisplayPort: 24,5 – 137,5 kHz, 22,5 – 71,5 Hz

HDMI: 14,5 – 135,5 kHz, 22,5 – 71,5 Hz

USB

Funkcija

1 porta za kontrolu monitora

3-port USB hub

Standardno

USB 3.0

Snaga

Zahtevi za električnom energijom

AC 100 – 240 V, 50/60 Hz

Maksimalna potrošnja energije

136 W

Tipična potrošnja energije

52 W

Režim uštede energije

9 W ili manje

Režim pripravnosti

9 W ili manje

Power Management

Ušteda energije (DisplayPort: Rev. 1.2a)

Ugrađeni senzor kalibracije

Da

Funkcije i funkcije

Stabilizacija osvetljenja

Da

Digital Equation Equalizer

Da

Presetni režimi

Color Mode (Custom, Adobe RGB, sRGB, REC709, EBU, SMPTE-C, DCI, REC2020, kalibracija)

OSD jezici

Engleski, nemački, francuski, italijanski, japanski, pojednostavljeni kineski, španski, švedski, tradicionalni kineski

Ostali

Veličina ekrana (Full Screen, Aspect Ratio, Dot by Dot), Podešavanje boje (osvetljenost, temperatura, gama, gamma boja, nijanse, zasićenje, klipiranje, XYZ format, dobitak, crni nivo, Ekran, HDMI podešavanja (smanjenje šuma, detekcija filma, sigurnosna površina, veličina sigurnosne površine, boja granica), automatsko prepoznavanje ulaza, rotiranje menija, USB CHARGE port, štednja energije, indikator, zvučni signal, Informacije, prioritet DUE, zaključavanje tastera, podešavanje slike, format signala, zumiranje, REC709 upozorenje na gamut, sve resetovanje

Fizičke specifikacije

Dimenzije (Landscape, Š x V x D)

553 x 394 – 544 x 245 mm

Dimenzije (Portret, Š x V x D)

345 x 564 – 642 x 245 mm

Dimenzije (bez postolja, Š x V x D)

553 x 345 x 64 mm

Dimenzije

(ekran sa kapuljačom, Š x V x D)

572,4 x 403 – 553 x 340 mm

Neto težina

8,5 kg / 18,7 lbs

Neto težina (bez postolja)

5,7 kg / 12,6 lbs

Neto težina (sa kapuljačom)

9,2 kg / 20,3 lbs

Opseg podešavanja visine

150 mm

Nagib

35 ° Gore, 5 ° dole

Ugao rotacije

344 °

Pivot

90 °

Razmak između rupa (VESA standard)

100 x 100 mm

Zahtevi za životnu sredinu

Radna temperatura

0 – 35 ° C

Vlažnost pri radu (RH, bez kondenzacije)

20 – 80%

Sertifikati i standardi (Molimo kontaktirajte EIZO za najnovije informacije.)

CB, CE, TUV / GS, cTUVus, FCC-B, CAN ICES-3 (B), VCCI-B, TUV / Ergonomie, TUV / Tačnost boje (brza stabilnost), RCM, EAC, RoHS, WEEE, CUDO sertifikovana oznaka , FograCert Softproofing sistem (klasa A)

Zaštićeni softver

Color Mangement softver ColorNavigator 6

Podržano

Namenski softver

Monitor Management Software ColorNavigator NX

Podržano

Isporučena dodatna oprema (Može se razlikovati u zavisnosti od zemlje.) Za detaljnije informacije kontaktirajte EIZO.)

Kabl za napajanje naizmeničnom strujom, signalni kablovi (DisplayPort – DisplayPort, Mini DisplayPort – DisplayPort), USB kabl, vodič za podešavanje, EIZO LCD Utility Disk (softver ColorNavigator, PDF korisnički priručnik), sertifikat za podešavanje, ScreenCleaner,

Garancija

Pet godina 2 5 Nulti svetlosni pod-pikseli šest meseci od datuma kupovine za kupovine napravljene 1. septembra 2015 ili kasnije.

Crtež dimenzije

PDF

  1. 2Sa trenutnom LCD tehnologijom, panel može sadržati ograničeni broj nedostajućih ili treperljivih piksela.

  2. 5Ako se monitor ostavlja neprekidno tokom dužeg vremenskog perioda, može se pojaviti tamna mrlja ili izgorelost. Da bi se maksimalno povećao vek trajanja monitora, preporučujemo da se monitor periodično isključuje.

Priručnici

Jezici

Dokument

Jezik

Veličina

Skinuti

UniColor Pro 1.5.2 Priručnik za softver

Engleski

703 KB

Skinuti

CG248-4K / CG318-4K Uputstvo za upotrebu

Engleski

5.03 MB

Skinuti

CG248-4K Vodič za postavljanje

Engleski

Kineski-pojednostavljeni

Francuski

Nemački

Ruski

5.45 MB

Skinuti

ColorNavigator NX Ver.1.1.13 Korisničko uputstvo

Engleski

1.98 MB

Skinuti

QuickNavigator Quick Reference

Engleski

3.06 MB

Skinuti

ColorNavigator Ver.6.4.18 Korisničko uputstvo

Engleski

5.74 MB

Skinuti

Kompatibilnost

Datum

Predmet

13. juna 2018

Microsoft Windows 10 April 2018 Ažuriranje (1803) Kompatibilnost sa EIZO softverom

13. juna 2018

Microsoft Surface Pro 4 kompatibilnost sa EIZO monitori

13. juna 2018

Mac 2017 kompatibilnost modela sa EIZO monitora

21. decembar 2017

10-bitni Display metod sa Adobe Photoshop CC 2017/2018 i kompatibilnost grafičke ploče

11. decembar 2017

Protivjerenje za ColorNavigator 6 / NX nije moguće primijeniti profil u macOS High Sierra (10.13)

2. novembar 2017

Blackmagic Design Converter Teranex Mini SDI na HDMI 12G kompatibilnost

2. novembar 2017

AJA SDI-HDMI konvertor Hi5-4K-Plus kompatibilnost

2. novembar 2017

APANTAC SDI-DisplayPort konvertor Micro-4K-DP kompatibilnost

28. septembar 2017

macOS High Sierra (10.13) Kompatibilnost sa EIZO softverom

11. aprila 2017

Microsoft Windows 10 Creators Update (1703) Kompatibilnost sa EIZO softverom

6. decembar 2016

Thunderbolt 3 (MacBook Pro) Kompatibilnost sa EIZO monitora

7. oktobar 2016

macOS Sierra (10.12) Kompatibilnost sa EIZO softverom

14. aprila 2016

Microsoft Windows 10 (1507) Kompatibilnost sa EIZO softverom

3. februara 2016

DPI podešavanja skaliranja na Windows-u (HiDPI ekran)

5. novembar 2015

Quadro K5000 za Mac kompatibilnost sa EIZO 4K monitori

16. septembar 2015

OS X El Capitan (10.11) Kompatibilnost sa EIZO softverom

5. avgust 2015

BOXX APEXX5 8901 Kompatibilnost sa EIZO monitora

19. jun 2015. godine

10-bitni Display metod sa Adobe Photoshop CC 2014 i grafičkom pločom kompatibilnost

27. april 2015

EIZO 4K Monitor kompatibilnost sa grafičkim pločama

20. marta 2015

EIZO 4K Monitor kompatibilnost sa video uređajima

13. marta 2015

DPI podešavanja skaliranja na Mac-u (HiDPI ekran)

6. februara 2015

OS X Yosemite (10.10) Kompatibilnost sa EIZO softverom

Alat za usklađivanje boja

EX3

– Visoka precizna kalibracija za grafičke monitore

Monitor Hood

CH2400

Komforno svetlo za čitaonice

RadiLight

– Comfort Light za čitaoce

Oružje

LA-011-W

35 ° prema nagibu i 180 ° okretnom opsegu podešavanja

Komplet za čišćenje monitora

Screen Cleaner

– Držite ekran bez prašine i otisaka prstiju
– Uključuje prskalicu i tkaninu

european.png European Hardware Awards 2017

Najbolji profesionalni monitor

 

wazer-Photo.png

 

Wazer Photo (Italija)

24. marta 2017

Zlatna nagrada (5 od 5 zvjezdica)

„Sa EIZO CG248-4K, slike oživljavaju i imaju jak vizuelni uticaj. Visoka rezolucija u kombinaciji sa oštrim dijagonalom daje efekat koji mogu dati samo HiDPI monitori.“

Italijanski 
Google Translate

 

videomaker Videomaker (SAD)

15. marta 2016

„Svaki studio, emitovana stanica ili produkcija bi imala koristi od ovog jakog izvođača.“

 

prad-cg248-4k.jpg Prad.de (Njemačka)

2. novembar 2015

Veoma dobro (5 zvjezdica od 5)

„Precizne karakteristike reprodukcije i visoka gamut boja omogućavaju sofisticirano retuširanje slike i simulacije dokazivanja.“

Njemački 
Google Translation

 

digifoto_pro.gif de „Digifoto Pro (Holandija)
Platinum Award29. maj 2015″EIZO-jev CG248-4K je spektakularan displej, a velika gustina piksela osigurava oštru reprodukciju slika, slično profesionalnim otiscima, a pred-kalibrirani ekran takođe pruža savršenu reprodukciju boja uz visok kontrast.“Holandski 
Google Translation