CZUR M3000 PRO skener do A3 formata

U cilju približavanja klijentima koji nemaju velike budžete za kupovinu skupih skenera, našim kupcima nudimo nešto jeftiniji skener za digitalizaciju dokumenata, fotografija, knjiga ,časopisa, formulara, vizit karti, čak i predmeta, skulptura, herbarijuma koji mogu stati na površinu do A3 formata(297 mm X 420 mm). Ovaj skener proizvela je kineska kompanija CZUR, koja se potrudila da napravi jednostavno rešenje za digitalizaciju različitih dokumenata i objekata pretvarajući ih u digitalne slike JPG, PDF i TIF formata. Ono što ovaj uređaj čini drugačijim je mogućnost da sve ono što se nalazi u zoni snimanja A3 formata, bude direktno projektovano na Vaš monitor računara ili televizora putem MJPG Video striming formata.  

CZUR M3000 Pro je prilično jednostavan skener sa tehnikom snimanja “glave odozgo” (overhead scanner), sa postoljem koje ima držač knjiga u dva položaja, ravno i u obliku slova “V”. On ima ugrađena LED svetla za osvetljavanje površine koja se skenira, zajedno sa prilično kvalitetnom Sony kamerom (CMOS senzorom) od 20 megapixela i rezolucijom koja može dostići o do 1000 dpi. Ono što moramo da istaknemo je da ovaj uređaj funkcioniše po principu fotoaparata, on snima, ne skenira, ali to ne umanjuje kvalitet snimaka za cenu koju ćete platiti za njega. M3000 Pro ima i nekoliko pozicija sa LED lampama koje će dobro osvetliti površinu snimanja i pomoći će vam da izbegnete refleksiju na površinama koje su sjajne, izborom različitih pozicija LED svetlosnih izvora. 

1,2 sekundi po snimku

20 megapiksela

antirefleksija

više operativnih funkcija

 

inteligentni softver

 

ABBYY OCR softver

 

Da bi uređaj obezbedio brzu digitalizaciju i brze snimke, u unutrašnjosti glave za snimanje nalazi se procesor od 32-bit. Posao brze digitalizacije podržaće ručni okidač snimaka u kombinaciji sa nožnom papučicom, kao i opcija da poslom snimanja upravljate putem miša vašeg računara, na koga ćete instalirati softver koji dolazi uz skener. Inteligentni softver skenera pruža sveobuhvatno rešenje procesa digitalizacije dokumenata do A3 formata, a dobijene snimke sa skenera moći ćete da obrađujete uz OCR tehnologiju.

Pametni CZUR M3000 u podršci sa svojim pripadajućim Image Processing Software-om, svojim kupcima će omogućiti:

 • Pametnu korekciju nagiba i neravnina na knjigama, kao i automatsko opsecanje snimka (Auto-Crop).
 • Krivo snimljene stanice će biti automatski ispravljene.
 • Automatsko uklanjanje prsta i palca sa ivice snimka.
 • Pet kolor modova uključujući – Color, Pattern, Stamp, Greyscale i B&W (crno belo).
 • Ispravku spoja dve strane knjige kod hrbata.
 • Funkciju grupnog (Batch) skeniranja i editovanja u jedan fajl sa više strana (multi-pages files).
 • Kolor overhead skener do veličine A3 formata.
 • Nosač knjiga u obliku slova “V”.
 • Višestruki način pokretanja skeniranja: dugme na daljinskom kablu, papučica za nogu, softverska tipka za pokretanje skeniranja.
 • Funkcija automatskog prepoznavanja strane dokumenta i pokretanja snimanja.
 • Pomoćno difuzno svetlo za otklanjanje ferleksija na površini za snimanje.
 • LCD prozor na glavi skenera za pregled dokumenta koji se snima.
 • ABBYY OCR engine se isporučuje uz uređaj koji će vam pomoći da brzo prenesete skeniranje slike u editabilan word dokument, PDF, tiff datoteke, gde OCR podržava trenutno 187 jezika

Ovde možete preuzeti detaljnu specifikaciju skenera